GigaCloud ― лідер ринку IaaS в Україні

Новини компанії

Автор: GigaCloud

21.04.2021

Хмарний оператор GigaCloud очолив рейтинг українських компаній, що надають послуги IaaS (інфраструктура як сервіс). Про це йдеться у дослідженні агентства Molfar, результати якого опублікував сайт AIN.UA.

GigaCloud очолив топ кращих компаній зі значним відривом. Слідом йдуть компанії «Парковий», De Novo та Tucha.

Як проводилося дослідження

Під час підрахунку результату враховувалися час реакції на перший запит, якість технічної підтримки (у тому числі клієнтоорієнтованість та softskills), допомога з міграцією, ціна та ряд технічних параметрів.

Агентство Molfar проводило дослідження за методом «таємного покупця». Співробітники агентства вигадали історію про бухгалтера аудиторської компанії. За легендою, компанія запланувала перехід на віддалену роботу. Після цього відправили запит у 18 компаній, які надають в Україні послуги IaaS. «Бухгалтер» цікавився хмарою для доступу ERP для 5 співробітників і хотів отримати можливість тестування сервісу.

Шість компаній не відповіли на запит. Серед них Vodafone, Volia (дочірня Datagroup), SIM-Networks (Netversor), IT Integrator, Укртелеком і UA Telecom. Ще дві компанії, Hostpro та Colocall, не змогли надати необхідну операційну систему для тесту.

У підсумку в рейтинг увійшли 10 компаній, які надали відповідь на запит та забезпечили тестування послуги.

Загальний результат

Бали нараховувалися в п’яти категоріях: «Ціна», «Швидкість реакції та умови комерційної пропозиції», «Підписання договору», «Тестування послуги» та «Технічне тестування».

Лідером ринку IaaS послуг в Україні став хмарний оператор GigaCloud.


Слідом за GigaCloud йдуть ДЦ «Парковий», De Novo та Tucha

GigaCloud отримав найвищі оцінки в трьох категоріях з п'яти: «Швидкість реакції та умови комерційної пропозиції», «Тестування послуги» та «Технічне тестування». У категорії «Ціна» ми увійшли в ТОП-3, а в категорії «Підписання договору» ― в ТОП-2.

В результаті GigaCloud набрав максимальну кількість балів, значно випередивши конкурентів.

Лідери та аутсайдери в категоріях

У категорії «Ціна» лідерами стали компанії Cosmonova, United DC та GigaCloud.

De Novo виявився найдорожчим вітчизняним хмарним оператором. У дослідженні повідомляється, що під час спілкування співробітники De Novo відразу натякнули на свою дороговизну та запропонували пошукати іншого оператора.

У категорії «Швидкість реакції та умови комерційної пропозиції» кращими стали GigaCloud та De Novo. Друге місце зайняла компанія Tet Cloud, а на третьому місці опинився «Парковий».

Компанії Cosmonova та United DС зайняли два останні місця. Вони швидко відреагували на запит, але в інших підкатегоріях майже не набрали балів. Cosmonova довго готували комерційну пропозицію, а в компанії United DC не беруть відповідальність за ризики.

У категорії «Підписання договору» GigaCloud став лідером за швидкістю надання договору таємному покупцеві. За сумою балів ми розділили друге місце з компаніями Tucha, Tet Сloud, UCloud, De Novo та «Парковий». Лідером категорії стала компанія DataStore.

У категорії «Тестування послуги» GigaCloud впевнено випередив конкурентів. Ми отримали найвищі оцінки за техпідтримку в денний та нічний час звернень. Наші фахівці спокійно реагували на дратівливі питання і проявили максимальну зацікавленість у допомозі клієнту.

Друге місце зайняв «Парковий», а третє ― Tucha. «Парковий» довго видавав тест, а Tucha дає часткове керівництво з ОС. Останнє місце в United DC.

На сайті всіх компаній зазначено, що вони надають цілодобову технічну підтримку, але по факту виявилося не так. У нічний час сім компаній реагували на запит довше години, або ігнорували звернення. Тільки GigaCloud, De Novo та Tucha відреагували менш ніж за годину.

У категорії «Технічне тестування» хмарний оператор GigaCloud теж став найкращим на ринку. Наприклад, продуктивність наших дисків для тесту з випадковими блоками перевищила показник ДЦ «Парковий» у 10 разів.

У дослідженні наголошується, що «Парковий» та United DC у тесті «Read 100% Random 4K2» отримали найнижчі оцінки ― по 1 балу. Це може говорити про використання HDD дисків замість швидких і дорожчих твердотільних (SSD).

У березні цього року ми запустили публічну хмару S-Cloud 2.0 ― перше PaaS-рішення (Platform as a Service) серед українських хмарних операторів.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!