Digital-трансформація бізнесу. Legal Nodes

Інтерв'ю

Автор: GigaCloud

23.12.2019

Засновники Legal Nodes ― юристи. У якийсь момент їм просто набридло, що їхня робота, окрім захисту прав клієнтів, включає масу не юридичної роботи. І вони вирішили автоматизувати «нудні» обов’язки за допомогою портала та бота, щоб полегшити життя собі та знизити вартість юридичних послуг для клієнтів.

Ми поговорили з Маргаритою Сіваковою, СЕО Legal Nodes, Нестором Дубневичем та Максом Малюком, Co-Founder Legal Nodes про:

  • скільки часу витрачає людина, вирішуючи юридичні питання не використовуючи портал Legal Nodes;
  • для якого бізнесу підходить портал;
  • скільки грошей економить власник бізнесу, використовуючи послуги стартапу;
  • які хмарні сервіси використовують для роботи власники Legal Nodes.

Скільки часу витратила б людина, не використовуючи ваш портал?
Нестор: Зазвичай, оскільки ми сфокусовані на технологічних компаніях та бізнесу, який міжнародний за замовчуванням, це означає, що у якийсь момент у нього з’являється потреба мати юридичних партнерів у різних країнах. Але для засновника такого бізнесу, який до цього майже стикався з юридичними питаннями, виникає проблема ще й мовного бар’єру. Це все в комплексі розтягувало пошук юридичного партнера на місяці, що є надзвичайно великим стресом для бізнесу. Саме ці проблеми ми дуже гостро відчували коли практикували як юристи і вирішили створити платформу, яка скоротить цей час з декількох місяців до декількох днів.

Якщо у мене малий чи середній бізнес, я можу використовувати ваші послуги?
Маргарита: Так, можете. В основному ми націлені на стартапи, як на частину нашої маркетингової стратегії. Наразі, не можемо охопити всіх але до нас звертаються не тільки стартапи, а й малий та середній бізнес в тому числі. Вони хочуть закрити свої певні питання через нашу платформу. Ми працюємо, як з засновниками стартапів, так і юристами, які працюють в офісах компаній.

А чи можете ви оцінити, скільки грошей зекономлять клієнти, користуючись вашими послугами?
Нестор
: Можемо. Ми знаємо, що час ― це гроші. Якщо технологічна компанія зрозуміла, що якийсь з конкурентів закордоном нечесно чинить з її брендом, то чим довше це триватиме, тим більше компанія втрачатиме клієнтів, тим гірша буде впізнаваність на ринку, тим більше у неї буде втраченої вигоди, яку вона б могла отримати. Інший приклад ― компанія залучає інвестиції і в неї є всього тиждень, щоб закрити якісь юридичні питання, тому що інвестор їй більше часу не дає, і після цього інвестиційна пропозиція може бути зовсім інша.

Ви вже використовуєте хмарні сервіси?
Макс
: Звісно! Наприклад, на нашій платформі є чат з клієнтом, і відповідно ми не будемо самі писати всі відповіді, а користуємось готовим рішенням. Для цього наприклад, використовуємо twilio. Чат має працювати онлайн, має постійно оновлюватись без перезавантаження сторінки. Для цього потрібно використовувати web-socket, і ми користуємось socket.ia. Загалом наш сервер працює на операційній системі ubuntu. При розробці використовувались технології PHP, Nogs, React для фронтентної частини.

Ваші рекомендації майбутнім стартапам.
Макс
: Коли говоримо про стартап, перше, що варто зробити ― це як мінімум обрати інфраструктуру, де буде будуватись та чи інша платформа. Далі потрібно обрати, що встановлювати на неї, як проводити облік користувачів. Потім варто обирати чи користуватись готовим рішенням, яких, насправді, існує досить багато, чи, можливо максимально швидко написати свій софт. Ми вже на ранній стадії розробки стартапу розуміли, що дуже багато наших систем буде змінюватись. Тому ми стартували з дуже простою платформою і вносимо в неї корективи.

Стартапам, які виходять на вищий рівень вже потрібно дбати про свою безпеку. Бо наступають такі моменти, коли ви наче і невелика компанія, проте вас вже починають спамити. Обираєте хмарних провайдерів, і вони дбають про вашу безпеку, а ви займаєтесь розвитком вашого бізнесу.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!