Агробізнес у хмарі: Кейс Кernel

Кейси

Автор: GigaCloud

16.07.2020

Кernel ― провідний у світі та найбільший в Україні виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Свою продукцію Kernel експортує більш ніж у 80 країн світу.

Завдання

Компанія Kernel постійно масштабує свій бізнес і для цього використовує послуги таких відомих хмарних операторів як Microsoft та Oracle. Для роботи своєї IT-інфраструктури Kernel обрав мультиклаудний підхід, адже розташування даних у хмарах різних операторів гарантує максимальну відмовостійкість, можливість вільно обирати та використовувати кращі інноваційні рішення.

Разом зі зростанням ризиків втрати критичних даних та підвищення вимог щодо надійності та доступності ІТ-інфраструктури, Kernel замислився над побудовою відмовостійкого рішення та страхувальними варіантами. Проаналізувавши ситуацію, вирішили, що потрібно розробити та впровадити DR-рішення для критичних бізнес - додатків. Між «залізом» та хмарою обрали другий варіант. Адже це швидше та дешевше.

Рішення

Хмарний оператор GigaCloud побудував для компанії DR-рішення, яке дозволяє постійно (до 4 разів на день) вивантажувати копії інформації та обчислень до сховища. Це знижує ризик втрати даних інформаційних систем у разі аварійних ситуацій та хакерських атак.

У Kernel досить складна мережева архітектура. Для того, щоб хмарами різних провайдерів було зручно користуватись, спеціалісти GigaCloud спільно з технічними фахівцями замовника правильно налаштували мережеву архітектуру та зменшили ручне втручання.

Kernel використовує для своїх реплік швидкі SSD-диски, що дозволяє у разі аварійної ситуації на основній архітектурі швидко переключитись на резервний майданчик GigaCloud, запуститись та працювати далі. Найчастіше, замовники зберігають репліки на повільних дисках, не бажаючи переплачувати за «холодну» інфраструктуру. Проте, є ризик того, що у разі негайного перемикання на резервний майданчик через повільні диски процес запуску буде відбуватись теж повільно.

Результати

Kernel вдалося досягти максимальної відмовостійкості їхньої IT-інфраструктури. Крім того, робота в хмарі дала компанії низку переваг:

  • гнучкість та швидкість масштабування;
  • оптимізація витрат на оновлення технологічної бази;
  • більш ефективний розподіл часу й завдань IT-відділу;
  • можливість використовувати дані в будь-якій точці світу;
  • безпека (якщо щось трапляється з девайсами чи сервером, інформація зберігається).

Фахівці GigaCloud та Kernel регулярно проводять синхронне оновлення побудованої інфраструктури.

«Згідно зі стратегією 2021 ми працюємо над швидким масштабуванням бізнесу. Для цього постійно збільшуємо серверні потужності та обсяг даних у сховищах. Побудова нового великого дата-центру зайняла б майже півроку, із використанням хмарних технологій ми можемо збільшити ресурсні можливості за три дні», — зазначає Андрій Піший, директор з ІТ у компанії Kernel.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!