Чому balbek bureau проєктує архітектуру в хмарі

Кейси

Автор: GigaCloud

28.04.2023

У жовтні 2022 року український бізнес стикнувся з відключеннями електроенергії. Для відомого архітектурного бюро ― це означало повну зупинку розробки проєктів. Розповідаємо, як міграція у хмару GigaCloud допомогла компанії відновити проєкти та працювати попри блекаут.

balbek bureau – майстерня архітектурного дизайну інтер'єру, заснована Славою Балбеком і Борисом Дороговим. Проєктує комерційні, корпоративні й житлові простори в Європі, США та Азії. Майстерня перетнула позначку в 125 реалізованих проєктів, загальна площа яких сягнула понад 135 000 м². Серед них: фуд-хол Kyiv Food Market та ресторан «Тайський Привіт», офіси BANDA та Grammarly, готелі Lumberjack та Bursa.


Фуд-хол Kyiv Food Market. Проєкт здобув архітектурну премію MasterPrize та нагороду Commercial Interior Winner

Завдання

У balbek bureau працює 56 людей, 41 з яких ― архітектори. Розробка проєктів майбутніх офісів, ресторанів, готелів чи будинків, відбувається у програмі Archicad. Вона призначена для проєктування архітектурно-будівельних конструкцій і рішень, а також елементів ландшафту, меблів тощо. Довгий час ця програма розміщувалася на власному сервері, який знаходиться у Києві.

З початком масових обстрілів росією критичної інфраструктури України та відключень електроенергії, почалися проблеми з доступом до сервера. Архітектори не могли працювати у програмі, що гальмувало розробку проєктів. Для досягнення відмовостійкості програми та уникнення небажаного простою, вирішили перенести Archicad у хмару.

Бутік-готель Bursa у Києві. Проєкт переміг у міжнародному конкурсі IIDA Global Excellence Awards у категорії кращого дизайну готелю

Рішення

Майстерня balbek bureau обрала хмарну інфраструктуру GigaCloud, побудовану на базі платформи VMware. Вирішальними у процесі вибору стали рекомендації та репутація на ринку.

«Міграція програми для проєктування у хмару пройшла успішно. Ми зробили її на вихідних, що дозволило не забирати робочий час наших архітекторів, ― говорить Борис Дорогов, керівний партнер і COO balbek bureau. ― Якщо виникають якісь технічні проблеми, наш системний адміністратор та фахівці технічної підтримки GigaCloud швидко їх усувають».

Архітектори balbek bureau працюють з різних куточків України та Європи. Хмара дозволяє віддалено підключатися до програм та працювати над розробкою проєктів одночасно великій кількості фахівців. Єдина умова ― наявність інтернету.

Таким чином співробітники компанії повністю працюють у хмарі, а резервні копії даних зберігають на власному сервері.

Офіс компанії Grammarly у Києві

Результат

Спільними зусиллями фахівців GigaCloud та системного адміністратора balbek bureau вдалося досягти максимальної відмовостійкості програм для проєктування.
Крім того, робота в хмарі дала низку переваг:

  • Гнучке масштабування технічних ресурсів хмари.
  • Організація ефективної віддаленої роботи архітекторів.
  • Делегування адміністрування інфраструктури на фахівців оператора.
  • Технічна підтримка 24/7.

«Ми платимо GigaCloud за те, що у нас нічого не відбувається. Програми працюють стабільно, а наші архітектори дотримуються дедлайнів, ― говорить Борис Дорогов, керівний партнер і COO balbek bureau. ― Ми відчули переваги роботи у хмарі на власному досвіді, тому нові програми та сервіси також розміщуватимемо в ній».

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!