Хмарне рішення для автоматизації медзакладів: кейс MIC MC Plus

Кейси

Автор: GigaCloud

13.08.2020

Медична інформаційна система MC Plus ― система автоматизації документообігу для медичних закладів, в якій об'єднані система підтримки прийняття лікарських рішень, електронні медичні картки пацієнтів, дані медичних досліджень в цифровій формі, дані моніторингу стану пацієнта з медичних приладів, засоби спілкування між співробітниками, фінансова та адміністративна інформація.

Завдання

Розробка медичної інформаційної системи MC Plus почалася ще у 2016 році. Спочатку в якості пілотного проекту на базі поліклініки №8 у Харкові запустили електронну реєстратуру. Після успішного старту, електронну реєстратуру МІС впровадили в усіх медичних установах Харкова.

З моменту старту система розвивалася і динамічно зміцнювалася відповідно до потреб медичних закладів і медичної реформи 2017 року. У процесі трансформації, платформа розробки системи мала функціонувати в хмарі, що призвело до ряду питань. Головне питання для перенесення системи полягало у пошуках надійного хмарного оператора, який міг би забезпечити безпечне зберігання даних пацієнтів, можливість нарощування потужностей, підтримку 24/7.

Рішення

Після вивчення ринку, розробники прийняли рішення співпрацювати з хмарним оператором GigaCloud. Завдяки тому, що хмарна інфраструктура GigaCloud має атестат відповідності комплексної системи захисту інформації (КСЗІ), Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації надала атестат відповідності, що МІС забезпечує захист інформації відповідно до вимог нормативних документів з технічного захисту інформації.

Результати

Перехід у хмару дав можливість спроектувати систему, яка легко масштабується в рамках всієї країни. Головне призначення медичної інформаційної системи ― надавати можливість працювати у ній великій кількості користувачів, всі дані повинні зберігатися в ній та конвертуватися з певною потужністю хмарного оператора, а це певний обсяг пам'яті, процесорів та сховищ.

«Робота з фахівцями GigaCloud принесла позитивні результати, а сам процес був продуктивним і легким. Фахівці GigaCloud жодного разу не відмовили в допомозі, ми завжди отримували від них відповіді навіть на ті питання, які не мали чіткості. Коли ти не думаєш про стан фізичного сервера, а зосереджений лише на виконанні своїх завдань, робота стає в радість», ― кажуть технічні фахівці МІС MC Plus.
subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!