Завдяки GigaCloud і Veeam БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ» окупає всі переваги управління хмарними даними

Кейси

Автор: GigaCloud

02.12.2019

Текст із сайту https://www.veeam.com/ru/success-stories/gigacloud...

Чому Veeam? GigaCloud використовує Veeam з кінця 2016 року. Рішення Veeam зарекомендували себе як найбільш оптимальні для бекапа віртуальних машин в середовищі віртуалізації VMware. Вони настільки гармонійно підходили один одному, що ми навіть не вивчали рішення конкурентів», — говорить Кирило Науменко, керівник R&D відділу GigaCloud.

Бізнес-завдання

Замовниками GigaCloud є компанії з банківського сектору, ритейлу, логістики та електронної комерції, які цінують цілодобовий доступ до даних і ефективність додатків. Більшість цих компаній також використовують технології віртуалізації для оптимізації своїх бізнес-процесів. Тому резервне копіювання віртуальних машин було пріоритетом номер один для сервіс-провайдера. Друге завдання полягало в наданні клієнтам повного контролю над хмарними даними. GigaCloud також прагнув розширити портфель клієнтських рішень для задоволення потенційних потреб своїх замовників. Хмарний провайдер пропонує свої послуги в якості додаткового центру обробки даних для аварійного відновлення. Тому йому було потрібне рішення для резервного копіювання, реплікації даних в хмару і відновлення з хмари.

Рішення Veeam

Veeam допомагає GigaCloud надавати послуги і рішення, необхідні користувачам з різних галузей промисловості та ринків. Наприклад, GigаСloud допоміг мігрувати в хмару одній з провідних фінансових організацій України — БАНКУ «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ».

«Коли ми з моєю ІТ-командою прийшли в банк, то відразу звернули увагу, що критичні для бізнесу дані не були надійно захищені. Існуючі процедури і план резервування були недостатніми для надійної роботи ІТ-систем, тому ми почали шукати і прораховувати, як нам забезпечити безперервність роботи всіх ІТ-систем, що відповідають за функціонування банку», — розповідає Ігор Балла, ІТ-директор БАНКУ «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ».

У банку було два сценарії для захисту даних: побудувати свій ЦОД або мігрувати в хмару. Це завдання збіглося з появою в Україні хмарних провайдерів. Були побоювання, що регулятор, Національний банк України, не дозволить використовувати хмарне сховище в зв'язку з законом про зберігання персональних даних і захисту інформації. На вибір оптимального рішення пішло два роки: був потрібен повний прорахунок можливих ризиків, вивчення вимог регуляторів для зберігання даних, порівняння вартості створення власного ЦОД і вартості міграції в хмару.

«Побудувати власний ЦОД нам коштувало б близько півмільйона доларів, а міграція в хмару GigaCloud обійшлася в 10 разів дешевше. Приблизно півроку ми вивчали майданчики різних сервіс-провайдерів. На наш запит GigaCloud надав всю необхідну інформацію: в першу чергу документи від Національного банку України, які підтверджують можливість застосування хмарних технологій, всі сертифікати відповідності вимогам розгортання систем в хмарі, а також продемонстрував відмовостійкий дата-центр рівня Tier III. Ми зрозуміли, що GigaCloud відповідає нашим вимогам безперервності бізнесу, і почався процес міграції», — розповідає Ігор Балла.

Проект створення резервних копій бізнес-критичних даних включав два етапи. Спочатку банк самостійно використовував Veeam Backup & Replication, і в 2016-му його ІТ-команда за допомогою цього рішення перенесла файли і сервіси зі старого сервера у внутрішню хмару, проте даним в ньому теж був потрібний бекап.

Досвід міграції даних у внутрішню хмару спростив процес перенесення на майданчик сервіс-провайдера. Фахівці GigaCloud спільно з ІТ-командою банку розробили, протестували і реалізували план міграції за 10 днів.

«Ми перенесли 50% наших серверів у хмару, це переважно бізнес-критичні програми. У разі непередбаченої ситуації в основному ЦОД вони відновлюються в хмару GigaCloud за допомогою Veeam Cloud Connect за лічені хвилини, тим самим ніяк не зачіпаючи роботу банку. Найважливіше — бізнес-процеси, що забезпечують операційну діяльність: сервери додатків платіжних систем і систем автоматизації бізнес-процеcів, термінальні сервери, сервери звітності і так далі, всі вони у нас у хмарі, крім баз даних. Зараз ми впровадили систему документообігу і впроваджуємо систему автоматизації бізнес-процесів з використанням інтеграційної шини високорівневих API сервісів, вони теж будуть в хмарі», — каже Ігор Балла.

Після запуску хмари GigaCloud сервіс-провайдер вибрав Veeam Backup & Replication як найбільш оптимальне рішення для бізнес-задач замовників. «Вони настільки гармонійно підходили один одному, що ми навіть не вивчали рішення конкурентів», — коментує Кирило Науменко.

Рішення Veeam дозволило замовникам GigaCloud самостійно управляти резервним копіюванням і відновленням. За допомогою Veeam Self-Service Backup Portal клієнти можуть управляти політиками резервного копіювання: налаштовувати процедури резервного копіювання для віртуальних машин, встановлювати частоту резервного копіювання та виконувати інші операції.

«Інтеграція порталу Veeam Self-Service Backup Portal з VMware vCloud Director має на увазі незалежне управління резервним копіюванням і відновленням. «Тому, як провайдер, ми не втручаємося в інфраструктуру клієнта», — говорить Кирило Науменко.

Крім того, за допомогою рішень Veeam клієнти GigaCloud можуть додатково вибрати необхідний сервіс, наприклад, Cloud Connect Repository (зберігання копій ВМ зі свого приватного рішення на репозиторіях провайдерів) або DraaS (аварійне відновлення як сервіс).

«У нас був випадок, коли замовник, використовуючи Veeam Cloud Connect, повністю відновився до нас у хмару, якийсь час «пожив» у нас, а потім мігрував назад до себе on-premise. Компанії вдалося уникнути простою і продовжити роботу», — продовжує Науменко.

Результати

  • Завдяки Veeam і GigaCloud, БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ» впевнений у безпеці та доступності даних 24 години на добу 7 днів на тиждень.
  • Комплексне управління даними в хмарі GigaCloud: інтеграція порталу Veeam Self-Service Backup Portal з VMware vCloud Director дозволяє клієнтам GigaCloud управляти резервними копіями своїх віртуальних машин і самостійно виконувати їх відновлення.
  • Надання додаткових послуг: tсервіс провайдер розширив свої функціональні можливості, запропонувавши сервіси BaaS або DraaS на базі Veeam. Таким чином, замовники завжди можуть скористатися додатковими сервісами для вирішення конкретного бізнес-завдання.
subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!