Як обрати оператора, на якого можна покластися

Навчання

Автор: GigaCloud

19.06.2017

ЧИТАТЬ НА РУССКОМ

Вже зважилися на переїзд до хмари, але все ще не вирішили, якому оператору довірити свої дані?

У попередньому матеріалі ми розглянули, що таке хмари та для чого вони потрібні бізнесу: це віртуальна інфраструктура, розміщена на фізичних серверах. А отже, її функціонування залежить від цілком реальних факторів. Спеціально для вас ми склали список параметрів, на які обов'язково потрібно звернути увагу, обираючи постачальника якісних хмарних послуг.

Дата-центр

Або як і на чому розміщена ваша майбутня хмара. У цьому питанні не варто відштовхуватися тільки від географічного розташування, адже українські дата-центри нічим не поступаються закордонним колегам. Набагато важливіші фактори – рівень відмовостійкості дата-центру та його безпека. Від цих характеристик безпосередньо залежить збереження і захист ваших даних.

GigaCloud розміщується у власному дата-центрі компанії GigaCenter, що входить до складу GigaGroup, у співвітчизників BeMobile та у європейців Atman. Всі центри побудовані відповідно до стандартів рівня TIER 3, що означає обов'язкове дублювання всіх систем, охорону 24/7 і фізичну безпеку.

Технічні ресурси

Хмари обирають через потребу у високотехнологічній платформі. Швидкодія хмари безпосередньо залежить від ресурсів сервера: процесорів, оперативної пам'яті й швидкості жорстких дисків. Поцікавтеся у провайдера: як давно проводилося оновлення парку серверів? Процесори якого покоління обслуговують хмару?

Тестовий період

І мова зовсім не про наявність тестового періоду як такого. Те, що тестування – самозрозуміла річ, навіть не обговорюється. Проте є один нюанс. Провайдер починає тестовий період до перенесення даних чи після? При першому варіанті весь тестовий час може піти на міграцію до хмари.
Також важливо отримати для тесту саме ту хмару, з якою ви плануєте працювати надалі. Деякі провайдери хитрують, спочатку налаштовуючи інфраструктуру на хмарі з кращими технічними показниками, а потім мігруючи клієнта на слабший продукт. Пресейли GigaCloud допоможуть підібрати сервер, який після тестування й замовлення ми реально передамо користувачеві.

Технічна підтримка

Технічна підтримка оператора виконує місію системних адміністраторів: вони підтримують роботу хмари. Дізнайтеся, як працюють фахівці техпідтримки та чи їх послуги є безкоштовними. Чи займається оператор міграцією? Як щодо графіка? Якщо вам не запропонують роботу 24/7, заздалегідь прорахуйте, що ви будете робити, якщо ваш сервіс раптом зупиниться посеред ночі.

Різноманіття операційних систем

Це важливо, якщо вам необхідна міграція існуючої інфраструктури, а не розвиток системи з нуля. У нас ви можете замовити сервери S-Cloud на Linux і Windows з конфігураціями під певні задачі – наприклад, під поштовий сервер.

Персонал

Сертифіковані спеціалісти по роботі з заявленими системами займаються архітектурою хмари й допомагають розгортати інфраструктуру на серверах. Саме їх наявність у штаті підтверджує компетенцію оператора. Замисліться, чи можна побудувати хмару, наприклад, за допомогою гіпервізора VMware, не маючи в штаті сертифікованих працівників?

Юридична безпека

Інакше кажучи, гарантія захисту від візитів непрошених гостей. Безпека хмарних серверів GigaCloud забезпечується не тільки захищеністю дата-центру, а й наявністю власного юридичного відділу. Ми не розміщуємо клієнтів, чия діяльність суперечить чинним законам України.

Отже, якісне залізо в надійному дата-центрі + сучасні віртуальні технології + крутий персонал = щасливе перебування в хмарі. Маючи всі ці складові, ми створили продукт спеціально для малого й середнього бізнесу. Це готові хмарні сервери, ціна на які починається з 210 грн / міс.

Замовити хмару S-Cloud можна на клієнтському порталі, написавши на e-mail sales@gigacloud.ua або зателефонувавши за номером +380 44 233 7170.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!