Артем Коханевич: «У 2020 році обсяг ринку хмар не зменшиться і, швидше за все, повторить результат 2019-го»

Новини компанії

Автор: GigaCloud

27.03.2020

Генеральний директор GigaCloud Артем Коханевич розповів інформагентству «Інтерфакс-Україна», що чекає ринок хмар в Україні в 2020 році.

«Ринок хмарних сервісів в Україні невпинно зростає з 2012 року. З 2012 по 2018-й його обсяг зріс майже в 16 разів. Навіть в періоди жорстких економічних потрясінь зростання ринку в грошах не припинялось.

У 2014-2015 роках, коли була втрачена частина українських територій, а разом з ними — розташовані там дата-центри великих підприємств, бізнес екстрено евакуювався зі Сходу України та Криму. У компаній не було іншого виходу, як довірити свої сервіси хмарним провайдерам. Курс гривні тоді впав у три рази, але в доларовому еквіваленті український ринок хмарних сервісів навіть трохи виріс. Великий бізнес, мимоволі почав використовувати хмари, надав ринку великий імпульс. Він показав, що це зручно і можливо.

Хмари в 2020 році будуть особливо актуальні, адже інвестувати у власні ЦОД та обладнання зараз будуть тільки найвідважніші

Поки складно сказати, якою буде криза 2020-го, викликана пандемією коронавирусу. За найбільш песимістичними прогнозами, обсяг ринку в доларах не зменшиться і, швидше за все, повторить результат 2019 року. У мінус спрацює падіння економіки та ВВП, курсу гривні, зменшення споживання деякими існуючими клієнтами. В плюс — нові проекти, адже інвестувати у власні ЦОД та обладнання зараз будуть тільки найвідважніші.

Саме зараз стають остаточно зрозумілі переваги хмарних сервісів. Для тих, чий бізнес пов'язаний з доставками, віддаленою роботою, кому потрібно обробити підвищений попит, важливо швидко відреагувати на зміну кон'юнктури та отримати доступ до збільшених ресурсів. Хмари надають цю можливість».

Повну версію матеріалу ви можете прочитати тут.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!