Дайджест хмарних новин: березень

Новини компанії

Автор: GigaCloud

10.04.2019

Новий погляд від Juniper Networks на вирішення проблем з відпаданням Wi-Fi, хмарний ігровий сервіс від Google і комфортна міграція інфраструктури в хмару провайдера за допомогою нового інструменту vCloud Extender. Читайте, чим ми і весь хмарний світ займалися в березні!


$405 млн за хмарний стартап Mist Systems

Компанія Juniper Networks, виробник обладнання для інтернет-провайдерів, купує стартап Mist Systems. Вартість угоди — $405 млн, що робить її найбільшою за останні 10 років в портфоліо Juniper.

Фірмова розробка стартапу — платформа для управління Wi-Fi мережами Learning WLAN. Це хмарний сервіс, який аналізує стан бездротової мережі і активність її користувачів. Знаходити і вирішувати проблеми допомагає система штучного інтелекту Marvis. Продукт Mist Systems може сильно полегшити життя системним адміністраторам, які витрачають багато часу на пошук проблем і усунення неполадок з Wi-Fi. Іншими словами, скоротити операційні витрати існуючих і потенційних клієнтів Juniper.

Віртуальна ігрова консоль Google Stadia

Google пішов шляхом Microsoft і анонсував власний стрімінговий ігровий сервіс. Stadia — це віртуальна ігрова консоль. Для гри не потрібно потужний пристрій, всі обчислення відбуваються в хмарі, а користувачеві просто стрімиться відеоряд.

Google заявляють, що сервіс працюватиме на будь-якому пристрої — комп'ютері, планшеті, смартфоні, телевізорі — який підтримує актуальну версію браузера Chrome. На старті обіцяють стрімінг в форматі 4К, в майбутньому планується підтримка 8К і 120 кадрів на секунду. Справлятися з такими завданнями будуть встановлені по всьому світу сервери продуктивністю 10,7 терафлопс кожен. Це майже вдвічі потужніше, ніж у приставки Xbox One X, і в 2,5 рази краще продуктивності PS4 Pro.

Банкінг у хмарі: тепер і в Африці

Standard Bank, найбільша фінансова група ПАР зі штаб-квартирою в Йоганнесбурзі, переводить свою операційну діяльність в Amazon Web Services. За словами СЕО AWS Енді Яссі, Standard Bank стане «першим африканським банком в хмарі».

Щоб забезпечити безперебійну роботу Standard Bank, в 2020 році Amazon Web Services відкриває в Кейптауні свій перший дата-центр. Їх вже випередили конкуренти з Microsoft: в березні 2019 року компанія запустила два дата-центру в Кейптауні і Йоганнесбурзі і тепер активно пропонує тут свої хмарні сервіси.

Новий сервіс для клієнтів E-Cloud

У березні ми запустили vCloud Extender — новий сервіс для міграції хмарної інфраструктури з приватної хмари в публічну. Він «розтягує» мережевий простір, в якому працюють віртуальні машини, на дві хмари: приватну і публічну. В той час, як віртуальна машина реплікується в хмару провайдера, вона продовжує працювати в хмарі клієнта.

vCloud Extender розроблений компанією VMware і додатково протестований технічними фахівцями GigaCloud. Міграція відбувається просто і безпечно: всі дані, які передаються під час реплікації, шифруються, а зручний інтерфейс дозволяє переміщати віртуальні машини в кілька кліків.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!