Дайджест хмарних новин: грудень

Новини компанії

Автор: GigaCloud

24.12.2019

Facebook виходить на ринок хмарних ігор, Google посилено працює над підвищенням рівня безпеки в своїй хмарі, а ми завершили розробку кластерів контейнерної віртуалізації Kubernetes. Читайте останній дайджест хмарних новин 2019 року!

Facebook купила хмарну ігрову платформу

Найбільша світова соціальна мережа Facebook придбала PlayGiga — іспанську платформу для розробки хмарних ігор. За непідтвердженими даними, вартість угоди оцінюється приблизно в 78 мільйонів доларів.

«Ми раді вітати PlayGigaOficial в команді Facebook Gaming. Ми поки відмовляємося від подальших коментарів», — заявила команда Facebook Gaming в Twitter.

Цією покупкою імперія Facebook підтверджує свою націленість на ринок ігор. Таким чином, компанія бачить в ньому шляхи розширення джерел свого доходу, більшу частину якого приносить онлайн-реклама. За даними Facebook, його ігровими можливостями сьогодні користуються понад 700 мільйонів користувачів у місяць. Очікується, що рішення PlayGiga використають для розвитку нещодавно запущеного VR-всесвіту Facebook Horizon.

HPE запустила платформу нового покоління

Компанія Hewlett Packard Enterprise (HPE) оголосила про запуск HPE GreenLake Central — програмної платформи, яка дозволяє користувачам працювати в хмарі з усіма додатками та даними за допомогою операційної консолі. При цьому керуючи усією гібридною ІТ-інфраструктурою та оптимізуючи її. Наразі платформа на тесті, стане доступною для всіх клієнтів HPE в кінці першого кварталу 2020 року.

У компанії говорять, що нова платформа дозволить користувачам долати розрізненість та нестабільну роботу гібридної інфраструктури, надаючи єдину платформу управління і операційну консоль, за допомогою якої можна керувати цифровою трансформацією і стимулювати її. Все це реалізовано за моделлю «як послуга».

«HPE GreenLake Central — це революційна платформа, яка змінює правила гри в гібридних ІТ, — зазначив Антоніо Нері, президент і головний виконавчий директор HPE. — Завдяки цьому рішенню будь-який працівник в компанії отримає доступ до унікальної консолі, з якої він зможе допомагати своїй компанії досягати великих бізнес-результатів».

Google підвищує рівень безпеки своєї хмари

IT-гігант Google оголосив про безліч стратегічних партнерств з метою підвищення безпеки платформи Google Cloud. Партнерами Google в цьому питанні стали: McAfee, Palo Alto Networks і Qualys, а також багато інших компаній.

«У Google Cloud ми прагнемо надавати клієнтам високий рівень безпеки та захисту даних, — прокоментували в Google. — Ми розраховуємо на продовження співпраці з екосистемою наших партнерів для забезпечення розширених можливостей безпеки».

За рахунок McAfee, Palo Alto Networks і Qualys розробляється масштабоване рішення, для керування безпекою кінцевих точок на основі агентів у Google Cloud. За допомогою McAfee буде забезпечуватися безпека контейнерів MVISION на платформі Google. А також для клієнтів Google Cloud буде доступний інструмент Citrix Workspace. Його включать в G Suite для єдиного входу в робоче середовище.

Citrix розширює кордони співпраці з AWS

Американський розробник програмних рішень для віртуалізації Citrix оголосив про розширення співпраці з AWS (Amazon Web Services) з метою надання бізнесу ще більше гнучких варіантів розгортання Citrix ADC в гібридних середовищах. Крім цього, спростити доставку безпечних та надійних сервісів для досягнення клієнтами компанії високих бізнес-результатів.

Тепер процес переносу додатків в хмару стане значно простішим. Комплекс рішень Citrix пройшов перевірку на масштабування та інтеграцію в середовищі AWS. Він забезпечує інформаційну безпеку, надійність і високу продуктивність, які сьогодні необхідні при переносі додатків та управління ними.

«Для користувачів не має значення, де розташовані необхідні їм для роботи програми. Головне, щоб вони надійно і стабільно працювали та давали можливість вирішувати поставлені завдання, — коментує Міхір Маніар, віце-президент компанії Citrix з управління мережевими продуктами. — Завдяки інтеграції Citrix ADC і AWS ми надаємо надійне рішення корпоративного класу широкому колу замовників, яке допоможе їм досягти найвищих результатів».

GigaCloud запустив кластери Kubernetes у своїй хмарі

13 грудня ми запустили кластери контейнерної віртуалізації Kubernetes у своїй хмарі. Тепер кожен з наших клієнтів зможе створити свій проект на Wordpress, використовуючи Kubernetes у нашому тестовому середовищі.

Контейнеризація ― це ізоляція окремих процесів всередині однієї ОС. Вона дозволяє запускати кілька різних процесів із загальним доступом до бібліотек і ресурсів ОС. Завдяки контейнеризації всі переваги хмари ― резервованість, безперебійність роботи, масштабованість, автоматичне керування ― стають доступними для окремо запущеного в контейнері додатку.

Технологія Kubernetes покликана спростити роботу розробників та DevOps, з нею розміщення та адміністрування великої кількості сервісів у хмарі стають значно простішими та швидшими.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!