Дайджест хмарних новин: квітень

Новини компанії

Автор: GigaCloud

07.05.2019

Просунута гібридна хмара від HPE, інтеграція VMware і Microsoft Azure, будинок в хмарі від Hover і вирішення проблеми з високим споживанням електроенергії дата-центрами від інженерів з MIT. Ми зібрали найкращі квітневі новини зі світу хмарних технологій.

Hewlett Packard готує просунуту гібридну хмару

Hewlett Packard Enterprise (HPE) хоче вивести роботу в гібридній хмарі на новий рівень. Компанія оголосила про співпрацю з розробником Nutanix і Google Cloud, разом з якими обіцяє представити «гібридну хмару як послугу».

Сервіс працюватиме на базі HPE GreenLake — фірмовій моделі використання хмар від Hewlett Packard. У компанії обіцяють значне зниження орендних витрат клієнтів і економію часу роботи з хмарою. «Ми хочемо запропонувати клієнтам новий досвід роботи з гібридною хмарою, при якому приватна і публічна хмара функціонуватимуть як єдина система», — говорить Філ Девіс, керівник відділу продажу HPE.

Hewlett Packard Enterprise була створена в 2015 році після розділу материнської компанії Hewlett Packard на два підрозділи. З 2018 року в портфоліо HPE доступний сервіс GreenLake Hybrid Cloud.

$25 млн на хмарний ремонт будинку від Hover

Американський стартап Hover отримав додаткові $25 млн для реалізації свого проекту «будинок в хмарі». Компанія розробляє хмарну платформу для створення 3D-моделей будівель і приміщень за допомогою фотографій, зроблених на смартфон.

Очікується, що платформа буде корисна страховим компаніям, домовласникам, які планують ремонт, і будівельним компаніям. У 3D-моделях можна задавати точні розміри будівель, що полегшує розрахунок необхідних для ремонту матеріалів. Також можна вибрати варіанти стилю, кольору і т.д.

Hover співпрацює з постачальниками, щоб користувач бачив ціни і варіанти матеріалів прямо в додатку. «Збираючи за допомогою нашої платформи цифрові дані, будь-який проект можна реалізувати в хмарі», — говорить співзасновник і генеральний директор Hover А. Дж. Альтман.


Apple витрачає на хмари $350 млн на рік

Apple очолює список компаній з найбільшими витратами на хмарні сервіси Amazon Web Services. Американський IT-гігант є найбільшим клієнтом AWS, сплачуючи за оренду хмар $350 млн на рік. Нещодавно Apple уклали з Amazon Web Services нову угоду, відповідно до якої витратять на хмари мінімум $1,5 млрд в найближчі 5 років.

Apple не єдина компанія, яка багато витрачає на хмарні сервіси. Так, стрімінговий музичний сервіс Spotify працює з Google Cloud, плануючи в найближчі три роки витратити на хмари $447 млн. Snapchat воліє розкладати яйця в різні кошики. Протягом п'яти років компанія поділить $3 млрд між хмарними сервісами AWS і Google Cloud.


Новий тип SSD-сховищ для дата-центрів

Інженери MIT розробили SSD-сховище LightStore, яке зменшить енергоспоживання дата-центрів. Нова технологія дозволяє підключити SSD-накопичувачі безпосередньо до мережі дата-центрів, що підвищує ефективність їхньої роботи і прискорює доступ до даних. Очікується, що LightStore зменшить споживання електроенергії ЦОД-ами в два рази і скоротить витрати клієнтів дата-центрів на оренду «заліза» та хмар.

За оцінкою Data Centre Dynamics, до 2030 року електронні пристрої будуть споживати 40% енергії, що виробляється на планеті. На IT-сектор і дата-центри припадатиме 20%. Інженери з MIT вважають, що їх розробка в майбутньому стане стандартом для дата-центрів.


Microsoft і VMware готові до співпраці

ПЗ VMware буде працювати в хмарній інфраструктурі Microsoft Azure. Компанії уклали угоду про співпрацю для створення спільного ПЗ, яке спростить роботу додатків VMware в хмарі Azure.

Віце-президент підрозділу розробки Microsoft Скотт Гатрі говорить, що з його допомогою клієнти зможуть використовувати єдині фреймворки VMware і на своєму «залізі», і в хмарі Azure — зокрема, продукти vSphere і vSAN.

Продукти VMware вже кілька років успішно інтегровані в хмари Amazon Web Services. «Я думаю, що AWS залишиться головним хмарним партнером для VMware, — говорить аналітик IDC Гері Чен. — Але це дуже хороша новина для клієнтів, яка дасть їм можливість вибору і спростить роботу з мультиклауд».

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!