Дайджест хмарних новин: листопад

Новини компанії

Автор: GigaCloud

30.11.2018

Світова конференція з хмарних технологій в Барселоні, перехід Amazon Web Services на процесори власної розробки, звіт аналітиків IDC про те, що нас чекає в 2025 році, і нова безкоштовна послуга для користувачів S-Cloud. До нашого щомісячного дайджеста хмарних новин потрапляють лише найважливіші події!

Конференція VMworld 2018

5-8 листопада в Барселоні відбулася чергова конференція віртуалізації і хмарних технологій VMworld Europe, яку організовує компанія VMware. Це одна з найбільших подібних подій у світі, обов'язкова для відвідування всім компаніям, які працюють у хмарній сфері. Представники GigaCloud були серед 13 000 гостей конференції — рекордна цифра для VMworld Europe.

На VMworld Europe свої останні розробки представили Amazon Web Services, Dell, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Lenovo, NetApp, Veeam Software та інші компанії. Детальніше про конференцію ми розповімо на найближчій IT-п'ятниці, яка відбудеться 7 грудня. Бажаєте послухати? Долучайтеся до FB-групи події!

Amazon переходить на власні процесори

Amazon анонсував випуск спеціалізованого процесора Graviton для своїх хмарних сервісів. Він побудований за тією ж схемою, що і процесори смартфонів і планшетів. В Амазон вважають, що така архітектура зробить інтеграцію «заліза» і софта їхніх дата-центрів більш ефективною.

Аналоги від AMD та Intel створені для вирішення найрізноманітніших завдань і не заточені під «хмари». Новий процесор буде виконувати свою роботу краще, вважає віце-президент Amazon Метт Гарман. «Ми очікуємо, що процесор виконуватиме лише специфічні завдання. І буде робити це ефективно, що знизить витрати», — говорить він.

Amazon запустили проект Graviton в 2015 році після придбання стартапа Annapurna Labs. Найближчим часом клієнтам хмарних сервісів Amazon почнуть пропонувати віртуальні сервери на базі процесорів Graviton.

175 зетабайт у 2025 році

Аналітична компанія IDC опублікувала звіт Data Age 2025: The Digitalization of the World. За їхніми прогнозами, до 2025 року в світі буде генеруватися 175 зетабайт інформації. 49% цих даних зберігатимуться в публічних хмарах.

IDC використовують термін «Глобальна датасфера» — вся світова інформація, створена, зібрана або скопійована. В 2006 році її обсяг становив 0,16 зетабайт, на даний момент «Глобальна датасфера» — це 33 зетабайти.

Стрімкий приріст даних буде викликаний поширенням автономного транспорту, відеоконтенту високої роздільної здатності, IoT-гаджетів. За прогнозами IDC, до 2025 року в світі буде 150 мільярдів таких пристроїв, які збільшать обсяг інформації в реальному часі з 15% в 2017-м до 30% в 2025 році. Детальніше про те, що нас чекає в майбутньому, читайте тут.

Оновлення бекапів для S-Cloud

З листопада 2018 року користувачам S-Cloud ми пропонуємо два варіанти резервного копіювання їхніх віртуальних машин: «Регулярний бекап» і «Миттєвий бекап». В першому випадку резервне копіювання відбувається щоночі, між 00:00 і 5:00. В разі втрати інформації, віртуальну машину можна повернути до того стану, в якому вона була на момент резервного копіювання. Вартість послуги — від 24 грн/місяць. Інструкція з підключенню бекапа доступна тут.

«Миттєвий бекап» — нова безкоштовна послуга. Кожен користувач S-Cloud може в будь-який момент зробити резервну копію своєї віртуальної машини, натиснувши на панелі управління кнопку «Миттєвий бекап». Ми рекомендуємо робити це перед кожним втручанням в систему: оновленням ПЗ, баз даних і т.д.

Будь-бекап — регулярний або миттєвий — ефективний захист віртуальної машини і даних користувача від вірусів, DDoS-атак і дій самого клієнта, наприклад, невдалого оновлення ПЗ. Це єдиний спосіб вберегти інформацію від можливої втрати.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!