Дайджест хмарних новин: січень

Новини компанії

Автор: GigaCloud

04.02.2019

Тема цього випуску — прогнози. Linkedin оцінюють найбільш затребувані в 2019 році навички, IDC — ринок жорстких дисків і витрати компаній на традиційну IT-інфраструктуру. За всіма прогнозами очікується хмарність, без опадів.

Cloud Computing — серед топ навичок Linkedin

За даними Linkedin, навички і досвід роботи в хмарній сфері будуть найбільш затребуваними в 2019 році. Соціальна мережа проаналізувала більше 50 000 навичок, які вказують користувачі в своїх профайлах, і їхню популярність на ринку. На першому місці — Cloud Computing skills.

В дослідженні Linkedin відзначають, що хмари стають все більш затребуваними у всіх сферах, тому компанії активно шукають фахівців з «хмарним» досвідом роботи. В топ-10 найпопулярніших навичок входять також AI, UX Design, Video Production, Translation, Sales Leadership.

Хмарний 3D-трекінг спортсменів для Олімпіади

Intel і світовий гігант онлайн-торгівлі Alibaba розробляють AI-технологію 3D-трекінгу спортсменів. Її обіцяють представити на Олімпійських іграх 2020 року. Технологія буде працювати на «залізі» Intel і хмарній платформі Alibaba Cloud.

Дані, зібрані з численних камер під час тренування або виступів атлетів, будуть оброблятися в хмарі Alibaba Cloud і трансформуватися в реальному часі в 3D-модель. Такий онлайн-трекінг буде особливо корисний тренерам спортсменів. Спрощена версія трекінгу буде також доступна рядовим користувачам.

HDD проти SSD

До 2021 року ринок жорстких дисків скоротиться на 30% — такими є результати дослідження компанії IDC. Місце HDD займуть твердотільні накопичувачі SSD, причому, не лише в споживчих комп'ютерах, але і дата-центрах.

Розвиток хмарних сервісів висуває більш високі вимоги до швидкості обробки даних в ЦОД-ах. SSD-диски до 40 разів швидші, ніж HDD-вінчестери. Крім того, вони споживають менше енергії, що дозволяє дата-центрам економити на електриці.

Прогнози IDC підтверджує актуальна ситуація на ринку HDD-дисків. Так, влітку минулого року Western Digital закрила одну зі своїх фабрик з виробництва вінчестерів. Приблизно в той же час акції ще одного HDD-гіганта, компанії Seagate, впали на 7%.

$500 млн для Veeam Software

Компанія Veeam Software, яка спеціалізується на розробці ПЗ для резервного копіювання віртуальних машин, отримала $500 млн інвестицій від фонду Insight Venture Partners. Призначення коштів — вільні. «Вони дадуть нам свободу і гнучкість, — говорить виконавчий директор Veeam Software Ратмір Тімашов. — Якщо ми захочемо купити якусь компанію — зробимо це. Гроші у нас є».

Примітно, що Veeam Software отримали свої $500 млн на наступний день після того, як їхній конкурент, розробник хмарного ПО Rubrik Inc., залучив $261 млн інвестицій. Це свідчить про високий інтерес інвесторів до хмарних технологій.

Хмари проти традиційного «заліза»

За даними IDC, в третьому кварталі 2018 року витрати компаній на обладнання для хмар вперше перевищили витрати на «залізо» для традиційної IT-інфраструктури. Зафіксована різниця — 50,9% проти 49,1%.

Найбільший приріст хмарної інфраструктури демонструє Китай. За ним йдуть Японія, США і Канада. В IDC прогнозують, що тенденція нарощування «хмар» збережеться. До 2022 року витрати на традиційну IT-інфраструктуру впадуть до 42,4%.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!