Дайджест хмарних новин: січень

Новини компанії

Автор: GigaCloud

03.02.2020

Google відкрив R&D-центр у столиці України, Microsoft планує хмарну експансію на Ізраїль, а Canonical буде запускати Android-додатки через хмарну інфраструктуру. Які ще новини хмарного світу принесло нове десятиліття читайте нижче.

Google відкрив R&D-центр в Україні

У компанії Google з’явився R&D-центр у Києві. Новий проект створюватимуть на базі компанії CloudSimple, яку IT-гігант придбав у листопаді минулого року. У січні 2020-го працівники київського офісу CloudSimple автоматично стали працівниками київського офісу Google.

СloudSimple визначає себе як VMWare-as-a-Service in Public Clouds. Як відомо, за допомогою рішень VMware здійснюється створення віртуальних машин на фізичних серверах. Завдяки віртуалізації на одному фізичному сервері можна розгортати різні ізольовані та незалежні проекти і спрощувати міграцію між серверами.

«Ми можемо підтвердити, що CloudSimple приєднався до Google Cloud, що допоможе нам в роботі з поліпшення інтегрованого рішення для міграції VMware за рахунок розширення підтримки і додавання нових можливостей для користувачів», ― повідомило представництво компанії Google в Україні.

Microsoft планує хмарну експансію на Ізраїль

Microsoft планує зробити Azure доступним в ізраїльському регіоні у 2021 році. Клієнти з Ізраїля отримають доступ до сервісів Microsoft Azure, а згодом ― і до Office 365.

Запуск нового хмарного регіону Microsoft, дасть можливість місцевим клієнтам зберігати дані у межах країни. Ізраїльський дата-центр компанії відповідатиме вимогам безпеки та конфіденційності зберігання даних у Ізраїлі та Європі.

«Це значна інвестиція Microsoft в ізраїльський ринок», ― зазначили в компанії.

Наразі на рахунку Microsoft ― 56 анонсованих хмарних регіонів у 21 країні.

Google Cloud надаватиме преміум-техпідтримку

Хмара Google запустила послугу розширеної технічної підтримки для корпоративних клієнтів та критично важливих задач ― Google Cloud Premium. У компанії говорять, що спеціалісти техпідтримки відповідатимуть на запити клієнтів протягом 15 хвилин 24/7. Вартість послуги становитиме близько $ 150 тис. на рік.

Запити клієнтів Premium Support оброблятимуть експерти, які знають, як працює ваш стек додатків, розуміють архітектуру та деталі реалізації продуктів. Це дозволить забезпечити клієнтоорієнтовану техпідтримку з швидким рішенням проблем і персоналізованим обслуговуванням», ― повідомив Атул Нанда, віце-президент із підтримки хмарних технологій у Google.

Преміальний план технічної підтримки дозволить підприємствам, які здійснюють операції по всьому світу вибирати технічних спеціалістів, які будуть на зв’язку у потрібному часовому поясі. До числа інших функцій входять навчання та огляди нових продуктів Google за кілька місяців до їхнього офіційного релізу, а також допомога в усуненні несправностей сторонніх систем. Служба підтримки також допомагатиме підприємствам готуватися до важливих подій, таких, наприклад, як «Чорна п'ятниця».

HP оновила продуктовий портфель Engage

Компанія Hewlett-Packard анонсувала нові хмарні сервіси у рамках своєї лінійки продуктів Engage POS. Нові сервіси націлені на скорочення ручної роботи у сфері роздрібної торгівлі та готельного бізнесу.

Нова консоль HP Engage та каталог Engage покликані допомагати підприємствам знаходити підключені пристрої та додатки та керувати ними. Для усунення несправностей консольна система дасть можливість вирішувати проблеми з пристроями віддалено, без допомоги IT-персоналу.

«Технології дозволяють сьогоднішнім ритейлерам краще керувати своїм бізнесом за допомогою обчислювальних пристроїв. У той же час ритейлери хочуть управляти своїми сервісами безпечним і ефективним способом, ― зазначив Аарон Вайс, віце-президент і директор із роздрібних рішень HP. «Завдяки HP Engage Console і HP Engage Catalog, HP усуває цей розрив, надає сучасні рішення для клієнтів і партнерів для безпечного і віддаленого управління пристроями».

Canonical анонсувала хмарний емулятор Android

Розробник вільного софту, британська компанія Canonical, анонсувала новий продукт ― Anbox Cloud. Новинка дозволяє запускати Android-додатки через хмарну інфраструктуру, що дасть можливість мобільним програмам функціонувати на дистрибутивах GNU/Linux без зайвих доопрацювань та налаштувань.

Сервіс працює на Ubuntu 18.04 LTS, а для запуску використовує контейнери Canonical LXD. Тепер користувачі отримуватимуть доступ до багатьох мобільних додатків у будь-якому місці без прив’язки до платформи. Запуск ігр та інших програм відбуватиметься без сторонніх емуляторів. А сам сервіс Anbox Cloud можна розгортати у приватних та публічних хмарах.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!