Дайджест хмарних новин: вересень

Новини компанії

Автор: GigaCloud

10.10.2019

Google запустив новий «хмарний регіон» в Східній Європі, Microsoft розробив два нових сервіси, а Міністерство охорони здоров'я Австралії планує використовувати послуги хмарного провайдера. Детальніше про новини хмарного світу читайте нижче.

Microsoft OneDrive запустив нову функцію Personal Vault

IT-гігант Microsoft оголосив про запуск функції Personal Vault, яка дозволить зберігати конфіденційні файли в хмарному сховищі OneDrive з додатковими параметрами шифрування та аутентифікації. Для отримання необмеженого доступу до функції, користувачам необхідно мати підписку на Office 365 Home і Personal.

Функція Personal Vault виділяє захищену область в OneDrive, доступ до якої можливий лише за додатковою аутентифікацією: за відбитком пальця, через Face-ID, введення PIN-коду або коду, відправленого користувачу на пошту чи SMS. Таким чином файли користувача матимуть додатковий захист, навіть якщо ПК чи мобільний пристрій буде втрачено.

Windows Virtual Desktop ─ новий хмарний сервіс від Microsoft

Ще одна новина від Microsoft. Компанія запустила сервіс Windows Virtual Desktop для віртуалізації Windows, продуктів Office та інших додатків в хмарі Azure. Сервіс вже доступний для використання у всьому світі.

WVD ─ новий сервіс, що забезпечує віртуалізацію Windows 7 та 10, а також мультисесійні можливості Windows 10, підтримку робочого столу і додатків Windows Server RDS. WVD дозволить користувачам віртуалізувати продукти Office 365 ProPlus та інші сторонні додатки, запустивши їх віддалено на віртуальних машинах Azure. Microsoft робить сервіс WVD доступним безпосередньо, а також через своїх постачальників хмарних послуг (CSP) та партнерів: Citrix і VMware.

«WVD стане одним з найбільших прискорювачів росту Azure для партнерської екосистеми, яку ми створювали протягом дуже довгого часу. Це важливий крок для Microsoft, який буде мати позитивні наслідки протягом багатьох років», ─ говорить Джозеф Лендес із Nerdio.

Міністерство охорони здоров'я Австралії буде використовувати SaaS

Міністерство охорони здоров'я Австралії шукає хмарного провайдера, який допоміг би йому створити рішення ─ програмне забезпечення як послуга (SaaS). Його планують використовувати для проведення нарад з підтримкою мінімум 200 кінцевих користувачів.

Крім цього, в Міністерстві вважають, що платформа SaaS допоможе скоротити ручні процеси оформлення, поширення та координації документів для нарад та підтримувати більш своєчасне прийняття рішень на засіданнях. У тендерній документації Міністерство охорони здоров'я заявило, що рішення має дати кінцевим користувачам доступ до документів нарад з портативних пристроїв: ноутбуків та iPad, без підключення до Інтернету.

Google виходить на ринок Східної Європи

Компанія Google буде надавати хмарні послуги клієнтам з Польщі та країн Східної Європи. IT-гігант вже має свій відділ R&D у Варшаві та близько двадцяти хмарних регіонів по всьому світу.

Дата-центри у Варшаві забезпечать користувачів регіону швидким доступом до широкого набору сервісів компанії, включаючи Compute Engine, App Engine, Google Kubernetes Engine, Cloud Bigtable, Cloud Spanner і BigQuery. Також Google анонсував партнерство з польською компанією Operator Chmury Krajowej (OCHK), яка була запущена PKO Bank Polski і фондом Polish Development Fund.

До речі, поки Google тільки анонсує ЦОД у Варшаві, GigaCloud вже три роки розміщує своє обладнання у варшавському ЦОДі Atman. Дата-центр відповідає рівню надійності Tier III (очікуваний рівень безвідмовності ─ 99,982% або 95 хвилин річного простою).

Oracle оновив свої хмарні додатки

Американська IT-корпорація Oracle представила ряд нових функцій для своїх хмарних додатків: інструменти управління ланцюгами поставок (SCM), управління людським капіталом (HCM), взаємодія з клієнтами (CX) і планування ресурсів підприємства (ERP). Частково нові функції базуються на технологіях штучного інтелекту.

Використання комплексного набору інструментів Oracle допомагає компаніям-клієнтам у роботі зі сліпими та людьми з вадами зору. Це стало можливим завдяки інструменту JAWS, який перетворює текст в мову. Нова інтеграція Oracle DataFox покращує координацію між відділами продажів і маркетингу. Завдяки об’єднанню Oracle і LinkedIn користувачі зможуть імпортувати інформацію безпосередньо зі свого профілю в LinkedIn в Oracle HCM Cloud. А нова мережа Oracle Business Network допоможе клієнтам знайти торгових партнерів і зв'язатися з ними.

«Зараз багато компаній вибирають нашу хмару. І нам було потрібне сильне рішення по всіх напрямках», ─ говорить Стів Міранда, виконавчий віце-президент з розробки продуктів в Oracle.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!