GigaCloud на своїх ресурсах розмістив додаток для людей з обмеженими можливостями

Новини компанії

Автор: GigaCloud

27.05.2020

В Україні з’явився додаток 112.in.ua, який дає можливість простого та зручного доступу до служб екстреної допомоги для людей з особливими потребами. Його розробила компанія Make IT на замовлення ГС «Українські системи та блокчейн рішення». Компанія GigaCloud розмістила цей додаток на власних хмарних ресурсах, з метою забезпечити його стабільну роботу та захистити персональні дані користувачів.

Станом на початок 2019 року в Україні зареєстровано більше 2,5 млн людей з інвалідністю. Значна частина з них не може скористатися звичайним викликом швидкої допомоги, поліції або ДСНС, тому що має проблеми зі слухом, зором, або через важкий стан не в змозі пояснити, що з ними. Додаток 112.in.ua допоможе їм отримати швидку та якісну допомогу у таких ситуаціях.

За допомогою додатку людина з обмеженими можливостями може отримати повний доступ до служб екстреної допомоги. Шляхом натискання «гарячої» клавіші на власному телефоні користувач може негайно надіслати сигнал про допомогу. Після отримання повідомлення, диспетчер додатку завдяки доступу до системи інформатизації 112.in.ua матиме необхідну інформацію про користувача, місце його перебування та проблему, яку потрібно вирішити. Це дозволить оперативно відреагувати на запит та надати допомогу. Незалежно від національності та мови, користувачі можуть передавати інформацію диспетчерам, обравши необхідні піктограми в програмі або надіславши фото події. Додаток створювався для людей з інвалідністю, але ним можуть користуватися всі, хто потрапив у складну ситуацію. Водночас, для людей з інвалідністю користування цим додатком завжди буде безкоштовним.

Проект розпочав роботу в режимі тестування на базі ДСНС у Тернопільській області. Зараз у системі 112.in.ua зареєструвалося більше ніж 3000 користувачів. Виклик працює у 18 містах України, триває робота над підключенням інших міст ― меморандум про співпрацю з проектом підписали вже Харківська та Калушська міські ради. Додаток доступний для платформи Android, версія для iOS наразі в розробці.

«Наша співпраця з компанією Make IT спрямована на забезпечення позитивних зрушень у розвитку екстреної служби реагування, ― каже Артем Коханевич, генеральний директор GigaCloud. ― Завдяки хмарним технологіям людина зможе скористатися додатком в будь-який час і будь-де для своєчасного отримання допомоги. Гнучкість хмарної платформи забезпечить стабільну роботу додатку, особливо у періоди пікових навантажень та по мірі збільшення користувачів. Збір додаткової персональної інформації від громадян допоможе підвищити ефективність роботи екстрених служб, а ми, в свою чергу, гарантуємо її надійне збереження, що підтверджено сертифікатом відповідності комплексної системи захисту інформації (КСЗІ)».

У портфоліо GigaCloud вже є подібні успішно реалізовані проекти. На хмарній платформі оператора розміщені також електронна система для оптимізації роботи диспетчерських служб екстреної медичної допомоги «Централь 103» та медичні інформаційні системи Health 24, «Емсімед» та nHealth. Ці електронні системи ведення лікарської практики, управління медичними установами і стеженням за станом здоров'я пацієнтів повноцінно замінюють паперову історію хвороби. Всі медичні дані пацієнта зберігаються в одному місці, захищеному згідно з вимогами КСЗІ.

«Додаток 112.in.ua має велику соціальну значимість та попит, тому зараз нам, як ніколи, потрібне фінансування для його вдосконалення та впровадження по всій Україні, ― каже Роман Лев, співзасновник компанії Make IT. ― Ми маємо близько 500 листів-звернень з усієї України від фізичних осіб та фондів, які займаються допомогою для людей з обмеженими можливостями з проханням впровадити додаток. Наразі нас підтримують представники ДСНС Тернопіль, люди, яким це потрібно, і ті, кому не байдужі соціальні проблеми. Тож ми закликаємо мерів, губернаторів, обласні та місцеві адміністрації, ради, ОТГ, департаменти соціального захисту, страхування та інших керівників держави підтримати наш проект та допомогти людям, які його потребують».

Make IT ― компанія-розробник, що заснована в 2014 році та займається розробкою інформаційних систем, веб-платформ, мобільних та веб-додатків із використанням PHP та JS фреймворків.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!