GigaCloud розмістив на власних ресурсах частину IT-інфраструктури Національної служби здоров'я України

Новини компанії

Автор: GigaCloud

26.06.2020

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) перенесла частину електронних сервісів електронної системи охорони здоров'я E-Health у нашу хмару.

Оператор GigaCloud став переможцем тендеру, який проводився НСЗУ в рамках закону про державні закупівлі на Prozorro. Подана пропозиція задовольняла вимогам, висунутим національною службою здоров'я України. Технічна інфраструктура GigaCloud відповідає всім вимогам української держави щодо інформаційної безпеки за стандартом КСЗІ, а також має додатковий міжнародний сертифікат ISO/IEC 27001: 2013.

Крім того, НСЗУ планує розгорнути в приватній хмарі GigaCloud резервний віртуальний дата-центр Disaster Recovery as a Service. У ньому реплікується IT-інфраструктура E-Health разом з усіма розгорнутими в ній додатками. У разі аварії на основній інфраструктурі або при проведенні регламентних робіт, перемикання на резервну інфраструктуру відбувається за кілька хвилин і забезпечує безперебійну роботу системи.

«Щоб гарантувати ефективну автоматизацію всього процесу надання медичних послуг і отримання пацієнтами кваліфікованої медичної допомоги, система E-Health має будуватися на базі відмовостійкого підходу, ― каже Олександр Рябець, директор Департаменту інформаційних технологій НСЗУ. ― Такий підхід має стати стандартом в побудові як державних, так і приватних проектів. І ці завдання краще довірити професіоналам у своїй сфері».

«Ми, як хмарний провайдер, відповідаємо за безвідмовну роботу віртуальної інфраструктури клієнта, ― говорить Артем Коханевич, CEO GigaCloud. ― Забезпечення її оптимальної роботи, обслуговування, експлуатація та модернізація ресурсів ― завдання наших технічних фахівців. Також ми провели цикл додаткових тренінгів для фахівців E-Health по роботі з хмарною платформою OpenStack, щоб в подальшому вони могли швидко і якісно розгортати свої сервіси в хмарі».

E-Health ― електронна система охорони здоров'я України, яка забезпечує обмін медичною інформацією і реалізацію програми медичних гарантій населення. Вона охоплює інформаційний простір різних галузей охорони здоров'я ― медичну практику, управління медичними закладами, медичне право, фармацевтику, інформаційні сервіси для пацієнтів, тощо.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!