GigaCloud запустив публічну хмару з GPU

Новини компанії

Автор: GigaCloud

06.10.2021

Хмарний оператор запустив новий сервіс ― публічну хмару з GPU.

Це хмарна інфраструктура на базі стеку продуктів VMware, у якій окрім обчислювальних ресурсів (CPU, RAM) і місця для зберігання даних, доступні графічні процесори (GPU). Графічні ядра краще працюють з певними типами задач, ніж CPU. Зокрема:

  • обробка графіки (рендеринг, анімація тощо);
  • 3D-моделювання (CAD-системи, проєктування);
  • машинне навчання;
  • обробка великих масивів даних (IoT, наукові та медичні розрахунки).

«Використання відеокарт для обчислень ― новий крок у розвитку інформаційних технологій, ― говорить Кирило Науменко, СТО GigaCloud. ― Користувач може замовити готову хмарну інфраструктуру з GPU, перенести до неї свої додатки та програми і прискорити виконання складних обчислювальних задач у десять разів. Якщо завдання вимагає більшої обчислювальної потужності, хмару можна легко масштабувати, замовивши додаткові ресурси в оператора. Якщо ресурси будуть більше не потрібні, від них можна відмовитися і таким чином оптимізувати витрати на IT».

«Багато закордонних хмарних операторів, зокрема Amazon, Google та Microsoft, для побудови своїх хмарних рішень використовують відеокарти, ― говорить Артем Коханевич, CEO GigaCloud. ― Проте наше рішення більш привабливе для українських компаній через низку причин. Ми надаємо безкоштовну технічну підтримку рідною мовою 24/7, можливість оплачувати використання хмарних сервісів у гривні, а для роботи з великою кількістю даних не потрібний міжнародний інтернет-канал великої місткості. Закордонні оператори цього запропонувати не можуть».

Технологія віртуальних GPU прискорює ресурсомістке серверне робоче навантаження, тому її застосовують компанії зі сфери ритейлу, медицини, агро та будівництва, мобільні оператори та кол-центри, наукові інститути та підприємства, що використовують VDI. Всі вони зможуть швидше закривати задачі та оптимізувати витрати на IT-інфраструктуру.

Нагадаємо, раніше GigaCloud запустив сервіс віртуальних робочих місць VDI.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!