GigaStart: чого ми навчали дітей в рамках благодійного проекту

Новини компанії

Автор: GigaCloud

05.07.2019

27 червня закінчилося IT-навчання дітей в рамках проекту GigaStart. Випускники успішно захистили свої дипломні роботи, отримали сертифікати та відсвяткували завершення курсу. Це були насичені та цікаві півтора місяці, протягом яких вони вивчали Front-end розробку (HTML, CSS).

GigaStart — спільний освітній проект GigaCloud, альтернативної школи Main School та фонду «Об’єднання світових культур». Проект стартував 18 травня і передбачав безкоштовне IT-навчання талановитих дітей 12-16 років, які потребують підтримки: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з обмеженими можливостями, з багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей з сімей учасників АТО та сімей переселенців з АТО.

«Ми в Main School намагаємося особливе місце відводити благодійності, — каже Лілія Рвач, директор Main School. — Проект GigaStart став черговою можливістю поділитися знаннями з дітьми із малозабезпечених сімей. Я думаю, таку можливість заслуговує кожна дитина нашої країни».

Курс складався із 7 уроків тривалістю 4 години кожен. Заняття проходили щосуботи в школі Main School. За цей час діти ознайомилися з основними принципами розмітки веб-сторінок засобами мови HTML, вивчили способи присвоєння стилів за допомогою каскадних сторінок CSS. На останньому уроці учні працювали над власним проектом — створенням landing page. Діти підійшли до виконання завдання творчо і вибрали для лендінгу теми, які їм цікаві. Всі впоралися із завданням і захистили свої проекти.

До вивчення курсу у більшості дітей не було досвіду в програмуванні. «Мама часто записує мене на різні курси із програмування, і чимось новим мене складно здивувати. Такі курси — нудні та тривають більше трьох місяців. А цей мені сподобався. Заняття проходили тільки по суботах, по 4 години, матеріал був структурований і цікавий», — зізнається наймолодший учень курсу Назар Власов.

«Діти не пропускали заняття і вчасно виконували завдання. Деяким учням матеріал давався складно, інші, навпаки, все схоплювали на льоту. Мені сподобалося з ними працювати, оскільки всі вони творчі, і до кожного потрібно було знайти особливий підхід», — розповідає викладач школи Сергій Бабич.

Після вручення сертифікатів, дітей чекав торт і привітання від представника компанії GigaCloud. Випускники курсу зізналися, що їм подобається IT-сфера, і вони планують пов’язати своє майбутнє з нею.

Матеріал опублікований на сайті видання «Комп’ютерний огляд».



subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!