Хмарні сервіси у бізнесі ― невід’ємна частина IT-стратегії

Новини компанії

Автор: GigaCloud

02.06.2020

Якщо бізнес хоче бути на крок попереду від конкурентів, йому необхідно мати гнучке IT та чітку IT-стратегію. Все це сьогодні неможливо реалізувати без хмарних технологій. Таку думку висловили експерти із побудови стратегії цифорової трансформації в ефірі YouTube-каналу GigaCloud About.

У зйомках нового випуску GigaCloud About взяли участь В'ячеслав Нехороших ― Chief Information Officer (CIO) в групі компаній «ФОКСТРОТ», в минулому ― керівник напрямку інформаційної безпеки АТ КБ «ПриватБанк» та Степан Веселовський ― СEO Львівського IT-кластеру, головний організатор IT Arena. Ведучий та гості обговорили тему актуальності цифрової трансформації бізнесу, поспілкувалися про механізми, труднощі та шляхи реалізації IT-стратегії. На прикладі IT-кластеру розібрались зі спільним баченням цифрового майбутнього бізнесу та держави.

«Хмари у нашому бізнесі є невід'ємною частиною IT-стратегії, ― каже В'ячеслав Нехороших. ― Хмари ― чистий OpEx, це те, що є цінним при продажу компанії. Якщо власник бізнесу колись захоче його продати, то «залізо» буде не тим активом, який позитивно оцінять. Тому OpEx ― це найкраща модель, в яку потрібно переходити по-максимуму. Звичайно, є системи та сервіси, які перенести у хмару складно або практично неможливо відірвати від локальної інфраструктури через високу конфіденційність інформації, яка в них обробляється. Але уявити роботу великого майданчику електронної комерції на наземній інфраструктурі зараз дуже складно. Він повинен витримувати навантаження, що виникають під час сезонних розпродажів чи “чорних п’ятниць”, а без хмари, яка надає можливість швидкого масштабування та гнучких налаштувань забезпечити його стабільну роботу неможливо. Саме тому, хмари ― дуже важлива частина IT-стратегії групи компаній “ФОКСТРОТ”. Зараз ми досить успішно йдемо у хмари, “живемо” там та працюємо».

«Мені здається, що в державному секторі драйвером власне цифрової трансформації будуть самі громадяни, ― такою є думка Степана Веселовського. ― Коли 15-16 років тому з’явились перші сайти, можна було якусь інформацію, чи то МВС, чи інших державних служб отримати через Інтернет. Далі процес отримання інформації ставав більш зручним, і зараз людина може вирішити всі свої питання за допомогою телефону. Через 10-15 років у нас буде зовсім інший ландшафт виборців. Серед них буде мало тих, хто пам’ятає життя без технологій і все більше тих, хто пам’ятає, скільки часу вони живуть з телефоном. Бо чим довше смартфон знаходиться у кишені, тим більше пам’ять та розум налаштовані на прийняття цифрової трансформації».


Про YouTube-канал GigaCloud About
Канал створений у вересні 2019 року хмарним провайдером GigaCloud. На каналі в доступній формі розповідається про хмарні технології, про те, як вони впливають на бізнес, проводяться регулярні інтерв'ю з експертами в сфері IT.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!