Держсектор йде у хмари: як пройшла міграція Київського метрополітену до GigaCloud

Новини компанії

Автор: GigaCloud

15.11.2017

ЧИТАТЬ НА РУССКОМ

КП «Київський метрополітен» тепер у числі наших клієнтів. Кілька місяців тому підприємство вирішило змінити хмарного оператора – й у результаті тендеру, оголошеного за допомогою сервісу Prozzoro, обрало саме компанію GigaCloud. Які вимоги висунули замовники, чим ми їх зацікавили та які особливості є у роботі з держсектором – розповідаємо нижче.

Подробиці проекту

Як уже згадувалося, Київський метрополітен має досвід роботи на віртуальних майданчиках. Рішення змінити провайдера викликано закінченням терміну дії попереднього договору – а разом з тим й наміром знайти компанію з відповідно високим рівнем послуг та на більш цікавих умовах. Цінове питання, позитивні результати тестування та відмінна робота спеціалістів відділу R&D зробили своє: пропозиція GigaCloud виявилася привабливішою за інші, а сервіс – надійнішим.

Перш ніж оголосити тендер, Метрополітен наживу тестував наші системи – тобто з залученням реальних користувачів та на реальних навантаженнях. Замовник звертав особливу увагу на гарантії безперебійної роботи сервісів, адже в хмарі розміщене забезпечення, з ким працює до трьох сотень віддалених працівників. Головною вимогою до запропонованого архітектурного рішення були стабільність каналів зв’язку та висока відмовостійкість. Тривале тестування (майже місяць), ретельний підхід до вибору оператору (і організаційний, і технічний) свідчили про серйозні наміри підприємства.

Як проходила міграція сервісів

Тестування допомогло нам провести аналіз проекту та завчасно підготуватися до міграції. Маючи розуміння масштабу робіт, ми склали докладний план перенесення та закінчили всі роботи лише за три дні, включно із налаштуванням наземного каналу. Багато в чому оперативність переносу завдячує чіткій політиці поведінки нашої IT-команди.

Про що говорить ця співпраця

Робота з державними організаціями дещо відрізняється від співпраці з бізнесом, адже вимоги держсектору продиктовано низкою конкретних нормативів та умов. Перемога в тендері від КП «Київський метрополітен» дає нам можливість стверджувати наступне:

  • Захист інфраструктури GigaCloud дозволяє компаніям розміщувати у нас інформацію найвищого рівня конфіденційності.
  • Рівень відмовостійкості та швидкість каналів зв’язку є достатніми для одночасного підключення та роботи сотень працівників.
  • Наші тарифи – чесні та зрозумілі.

Держпідприємства погоджуються з важливою роллю віртуальних технологій у питанні автоматизації бізнес-процесів, що свідчить про перезавантаження стратегії роботи українських компаній як такої. Держава приймає новітні технології та йде на співпрацю з хмарними операторами, що для нас є сильним стимулом до контролю якостей своїх послуг.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!