Львів ІТ Arena 2020: дорожні нотатки Антона Хвастунова

Новини компанії

Автор: GigaCloud

19.10.2020

IT Arena ― одна з найбільших технологічних подій України, яка щороку збирає інвесторів, стартапи, міжнародні компанії, делегації та лідерів української ІТ-індустрії. У зв’язку з епідеміологічною ситуацією в країні цього року захід пройшов у форматі онлайн. Проте, дещо таки залишилось офлайн, зокрема нетворкінг-подія Tech Lounge для власників квитків типу Executive, яка відбулася з дотриманням усіх вимог безпеки. Антон Хвастунов, директор із розвитку бізнесу GIGAGROUP та співвласник GigaCloud поділився своїми враженнями від відвідувань цього технологічного заходу.

«Ще напередодні заходу команди Львівського ІТ Кластеру та Львів IT Арени запропонували нам зареєструватись у створеній ними аплікації ― задля кращої комунікації онлайн. Адже це були сцени у Львові, де виступали спікери, сцени для стартаперів, місця для стріму у різних локаціях, де не було глядачів. Все у нормах сьогоднішніх реалій. ― згадує Антон Хвастунов. ― Ми неодноразово організовували й брали участь у такого роду заходах, і було цікаво, як впораються львівські колеги. Вони впоралися».

Організатори створили унікальний онлайн-майданчик, де всі могли виступати, комунікувати, вести чати, ставити запитання ― продовжує Антон. «Окремо була кімната ― meetup, де можна було знайомитися з людьми, домовлятися, вибудовувати комунікацію. Що я й зробив. Наступного тижня у мене вже заплановано кілька дзвінків і зустрічей з цікавими авторами проектів, які шукають колаборацій. Отже, задум господарів івенту був вдалим. Я вважаю, що IT-арена 2020 пройшла під гаслом “колаборація”. Адже саме на це були націлені учасники».

«Що ж стосується значущих подій, то насамперед це “Битва стартапів”. Цьогоріч переміг дуже цікавий стартап Tradomatic, я спостерігав за ними кілька років. Перемогли заслужено. Вони ретельно готувалися вийти на ринок, у них цікава ідея ― онлайн-платформа для агробізнесу й ринку землі. ― розповідає Антон. ― Поміж фіналістів також опинилися автори кишенькового гаджету для створення антисептику з води та срібла, і цікаве рішення для реалізації самообслуговування у ресторані».

Ми таки остаточно переходимо у нову пост-ковідну епоху, і це потрібно враховувати усім. Адже традиційно на IT-арені перемагають суто технологічні рішення, а цьогоріч перемогли насамперед актуальні технологічні стартапи ― підкреслив Антон. «Серед особистих відкриттів ― можливість комунікувати з людьми у форматі онлайн, не виходячи з кімнати чи кабінету. Ми звикли до цього на внутрішніх зібраннях, у внутрішній комунікації, але такий формат для великої конференції є дуже показовим».

«Команда GIGAGROUP також взяла участь у невеликій офлайн-зустрічі членів кластеру у вечірньому форматі, адже ми є учасниками IT-кластеру. Я отримав цікаві пропозиції та ідеї від учасників, які хочуть співпраці, партнерства з GigaCloud. Це свідчить про те, що щороку ми стаємо більш уважними один до одного. GigaCloud нині ― привабливий гравець ринку, який дедалі більше обростає партнерськими зв'язками».

«У вечірній програмі ми поговорили з мером Львова Андрієм Садовим. Він активно опікується IT-спільнотою, не оминає жодної арени чи зустрічі кластера. І цього разу також був цікавий і плідний діалог. Приміром, мені здалося, що Андрій Садовий був приємно вражений, що ми, як команда кластеру, прагнемо якнайшвидшого прийняття Радою законопроекту 2655 “Про хмарні послуги” ― документ, який декларує та забезпечує використання хмарних послуг як державними підприємствами, так і бізнесом. Адже йдеться про галузь ринку, яка зростає надзвичайно динамічно ― щороку приріст на 50-70 відсотків. Це обумовлює і внутрішні події, і цікавість до українських хмарних послуг з боку міжнародних вендорів. І вона досі неврегульована. Настав час коли потрібно зафіксувати певні правила гри, адже заходять великі інвестиції та досить потужні гравці», ― впевнений Антон.

Члени IT-кластеру пообіцяли поділитися тезами, поглядами з цього приводу, аби мер вибудував власну позицію щодо “хмарних” перспектив, зокрема Львова і львівської IT-спільноти. Зі свого боку пан Садовий пообіцяв надати підтримку в подальшому сталому технологічному розвитку України.

У цілому, хоча офлайн зустрічей на IT-арені цього разу було небагато, вкупі з онлайн подіями це перетворило й без того цікаву конференцію на одну з найвпливовіших подій IT-ринку в Україні у 2020 році.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!