Підводимо підсумки 2019-го та впевнено йдемо у нове десятиліття

Новини компанії

Автор: GigaCloud

26.12.2019

У Аргентині в останній день року офісні працівники викидають з вікон старі календарі, непотрібні відомості та бланки. Вже до полудня тротуари та проїжджа частина вкриваються шаром паперу. Таким чином, аргентиці підводять підсумки року та будують плани на майбутнє. Так би мовити, починають новий рік з чистого аркуша.

Для команди GigaCloud також прийшов час згадати найважливіші події 2019 року та намітити цілі на початок нового десятиліття. Давайте згадаємо ключові події разом!

Події

18 квітня спільно з GigaTrans ми відкрили наш перший регіональний офіс у столиці Західної України — Львові. Для нас ця подія стала важливим кроком вперед. GigaCloud є партнером проекту «Бібліотеки в хмарі», який реалізується Управлінням культури департаменту розвитку Львівської міської ради. GigaTrans бере активну участь в розробці проекту «Інтернетизація шкіл Львова». Тому не випадково нашу першу філію ми вирішили відкривати саме у Львові.

У травні та жовтні організували GigaCloud Partners Day — партнерські зустрічі, які ми проводимо під гаслом — максимум користі для директорів та продавців. Під одним дахом ми зібрали наших партнерів — представників дрібного та середнього бізнесу з різних ринків: від ритейла до SaaS. Крім можливості обмінятися контактами та знайти нових клієнтів і партнерів, учасників чекав корисний контент від наших спікерів.

Ми є соціально відповідальною компанією, і тому спільно з альтернативною школою Main School та фондом «Об’єднання світових культур» запустили благодійний освітній проект — GigaStart. Протягом травня та червня безкоштовно навчали основам IT дітей віком 12-16 років, які потребують підтримки: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з обмеженими можливостями, з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей із сімей учасників АТО та сімей-переселенців із АТО.

У 2019 році ми провели 10 чудових IT-п’ятниць з GigaCloud у колі системних адміністраторів, розробників та IT-директорів, які стали нам другою сім’єю. Говорили про хмарні технології та продукти, кібербезпеку, навчалися створювати надійні паролі та відрізняти двофакторну аутентифікацію від авторизації.

Цього року групі компаній GigaGroup, до складу якої входить хмарний оператор GіgaCloud, телеком оператор GigaTrans та комерційний дата-центр GigaCenter, виповнилося 13 років. Варто зазначити, що нещодавно нашу велику сім’ю поповнив молодий але важливий для бізнесу проект GigaSafe, фахівець із кібербезпеки. Тож день народження ми відсвяткували з належним розмахом та у колі найважливіших людей. Вирушили в Карпати підкорювати Чорний Черемош.

Із моменту свого існування компанія GigaCloud не пропустила жодної конференції VMworld 2019 Europe. Адже ми хочемо покращувати свої знання, бути в курсі новин зі світу сучасних технологій, залишатися в тренді, а також надавати клієнтам якісні сервіси. Були там і цієї осені.

23 жовтня Комітет цифрової трансформації організував першу зустріч для розроблення законопроекту «Про хмарні обчислення». Зустріч пройшла у Верховній раді України. До робочої групи увійшли всі ключові представники хмарних провайдерів України. Спільно з іншими найбільшими локальними гравцями ринку ми розробили проект закону про хмарні послуги і передали його робочій групі. Прийняття нового закону надасть можливість державному сектору користуватись всіма перевагами послуг хмарних провайдерів, а громадянам України гарантуватиме оптимізацію державних витрат. Тому, тримаємо кулаки!

Продукти

У цьому році команда R&D плідно працювала, і в результаті наш продуктовий портфель поповнився корисними, а головне, якісними рішеннями. Ділимося з вами:

  • vCloud Extender — сервіс, який дозволяє мігрувати хмарну інфраструктуру з приватної хмари в публічну. Він створений для того, щоби безпечно і без зайвого головного болю переміщати віртуальні машини, які працюють в технологічному стеку VMware.
  • GigaCloud Admin — послуга розширеної підтримки для користувачів S-Cloud та E-Cloud. Тепер кожен може скористатися підтримкою спеціалістів GigaCloud для виконання будь-яких завдань з налаштування віртуальної інфраструктури, програмного забезпечення, мереж та баз даних.
  • VPN — поширена технологія побудови власної віртуальної захищеної мережі на базі звичайних, загальнодоступних каналів передачі даних через інтернет.
  • vCloud Availability — інструмент для міграції віртуальних машин і створення резервних майданчиків у хмарі GigaCloud.
  • Veeam Backup для Microsoft Office 365 ― інструмент для резервного копіювання даних, які зберігаються у хмарі Microsoft.
  • Кластери контейнерної віртуалізації Kubernetes.

Експеримент року

Початок вересня 2019 року став для нас великим експериментом. Ми запустили YouTube-канал під назвою GigaCloud About. Все літо ретельно готувалися до зйомок, продумували теми, підбирали локації, писали сценарії, навіть кастинг ведучих провели. У результаті створили універсальне джерело практичних знань, яке стане в пригоді власникам бізнесу та допоможе оптимізувати бізнес-процеси.

Вступ у бізнес-асоціації

GigaCloud — перший хмарний оператор, який входить до двох найбільших бізнес-спільнот України: СУП (Спілка українських підприємців) та ЄБА (Європейська бізнес асоціація). Відтепер ми маємо можливість захищати свої інтереси на державному рівні, налагоджувати тісні контакти з іншими компаніями-членами, щоби спільно знаходити нові шляхи розвитку IT-ринку України. Крім цього долучилися до АППАУ (Асоціація підприємств промислової автоматизації України) та КЕД (Коаліція електронної держави).

2019 помалу добігає кінця. Він приніс нам багато хороших спогадів та досягнень, які стануть надійним грунтом для нашого подальшого росту. І, так, ми вже дістали із шухляди чистий аркуш. Все буде Cloud!

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!