Послуга VPN: контроль за доступом до вашої хмари

Новини компанії

Автор: GigaCloud

19.08.2019

VPN (Virtual Private Network, або «віртуальна приватна мережа») — це поширена технологія побудови власної віртуальної захищеної мережі на базі звичайних, загальнодоступних каналів передачі даних через інтернет. Послуга VPN надає можливість підвищити захищеність хмарного серверу завдяки позбавленню прямого виходу в Інтернет та обмеженню кола користувачів, що мають доступ до нього.

Як це працює

Уявіть, що безліч автомобілів з різною швидкістю та пунктом призначення мчать завантаженою трасою: декілька смуг руху в кожному напрямку, складні багаторівневі розв’язки. Як безпечно перетнути трасу? Найкращий спосіб — скористатися трубою-тунелем, який зазвичай будують над такою трасою або під нею. Ніхто з учасників руху не завдасть вам шкоди в такому ізольованому тунелі. Ніхто навіть не знатиме про ваше перебування там.

VPN діє за схожим сценарієм. Дані передаються завдяки логічним з’єднанням, що знаходяться рівнем вище над протоколами публічних з’єднань інтернету та використовують їх лише як транспорт. Над загальнодоступними, незахищеними каналами провайдерів інтернету створюється власний безпечний, ізольований «VPN-тунель» користувача з шифрованим потоком даних (між пристроєм користувача та віртуальним сервером).

Важливо, що інформаційний «VPN-тунель» криптографічно повністю захищений від злому. При спробі перехопити дані, мережа VPN миттєво розриває зв’язок. Всі дані, передані через VPN, піддаються шифруванню та є недоступними для перегляду сторонніми користувачами.

VPN та хмарний сервер

Щоби клієнт міг користуватися хмарним сервером, він має бути доступний з мережі Інтернет. Для цього серверу видають унікальний ідентифікатор — публічну IP-адресу. Кожен, хто її знає, може легко встановити зв’язок із сервером. Якщо на сервері клієнта розміщено не відкриті дані, а, наприклад, база даних, його потрібно приховати від сторонніх користувачів і залишити доступ лише для власника.

Для цього використовують приватні мережі. Підключений до приватної мережі сервер може створювати тільки вихідні з’єднання. Всі вхідні з’єднання будуть встановлені лише за наявності спеціального ключа. Керує такою мережею спеціальний віртуальний маршрутизатор, розгорнутий у хмарі.

Як створити приватну мережу в хмарі GigaCloud

Ми максимально спростили створення приватної мережі у хмарі GigaCloud. Для цього клієнтам треба замовити безкоштовний продукт VPN. Після цього буде створено віртуальний маршрутизатор OpenVPN у безпечному ізольованому контейнері і внутрішню приватну мережу. Залишається підключити до неї хмарні сервери та пристрої, скориставшись інструкцією.

Сервер приховується в декілька кліків, а робочі станції підключаються за допомогою клієнта по зашифрованому каналу.

Інші варіанти захисту в мережі

VPN — важливий, але не єдиний спосіб захисту вашого віртуального сервера. Завжди пам’ятайте, що треба використовувати ліцензійне ПЗ з офіційних джерел, створювати складні паролі, регулярно їх змінювати та перевіряти систему антивірусом.

Щоби бути максимально захищеними, рекомендуємо робити бекапи своєї хмарної інфраструктури. Налаштуйте послугу регулярного бекапування в панелі своєї віртуальної машини та скористайтесь безкоштовним миттєвим бекапом просто зараз!

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!