vCloud Extender: новий інструмент для клієнтів E-Cloud

Новини компанії

Автор: GigaCloud

08.04.2019

За допомогою фірмового сервісу від VMware, можна легко і просто перенести віртуальну машину з приватної хмари в публічну. Розповідаємо, в чому переваги vCloud Extender і як ним користуватися.

Що це

vCloud Extender — це сервіс, який дозволяє мігрувати хмарну інфраструктуру з приватної хмари в публічну. Він створений для того, щоби безпечно і без зайвого головного болю переміщати віртуальні машини, які працюють в технологічному стеку VMware.

vCloud Extender розроблений компанією VMware. Замінників vCloud Extender не існує, є лише старші версії цього ж софта, наприклад, vCloud Connector.

Як це працює

У провайдера і у клієнта розгортається віртуальна машина з vCloud Extender і vCloud Replicator (це ПО, яке відповідає безпосередньо за перенесення віртуальної машини). vCloud Extender «розтягує» мережевий простір, в якому можуть працювати віртуальні машини, на дві хмари: приватну і публічну. Машини перебувають на різних серверах, в різних дата-центрах, але при цьому продовжують працювати в рамках однієї мережі.


Навіщо взагалі потрібна міграція

Публічна хмара має більше можливостей щодо масштабування. Відповідно, міграція з приватної хмари в хмару провайдера потрібна для того, щоб ефективніше управляти хмарною інфраструктурою. Якщо ви власник невеликого бізнесу, працюєте в приватній хмарі і доросли до необхідності розширення, рано чи пізно вам знадобиться міграція в хмару провайдера.

Чому міграція — це складно

«Вузьке горло» перенесення віртуальної машини з однієї хмари в іншу — це канал інтернет. Якщо він недостатньо широкий, машина буде переписуватися довго. vCloud Extender не вирішує цю проблему. Він просто не перериває роботу віртуальної машини в хмарі клієнта, поки вона реплікується в хмару провайдера. Те, що міграція займає якийсь час, не створює незручностей в роботі.

Також з vCloud Extender можна проводити міграцію машини за графіком, наприклад, вночі, коли інтернет менш завантажений.

Які переваги сервісу

Головна перевага — безперервність роботи віртуальної машини. Міграція відбувається «на гарячу», пауза в роботі віртуальної машини при перемиканні з однієї хмари на іншу не перевищує 5 хвилин (точний час залежить від розмірів віртуальної машини). Її робота переривається лише після того, як машина перенесена, вимикається в хмарі клієнта і стартує в хмарі провайдера.

Міграція — досить складний процес, але з vCloud Extender вона проходить легко і просто. Доступний в браузері інтерфейс дозволяє переміщати віртуальні машини в кілька кліків. Клієнт може все робити самостійно, ми як хмарний оператор лише здійснюємо контроль.

Питання безпеки

vCloud Extender — це інструмент від розробника ПЗ VMware, заточений під їхні хмари. Він перевірений компанією-розробником і додатково протестований нами як хмарним оператором. Він надійний і ефективний. Сам процес міграції віртуальної машини через vCloud Extender повністю безпечний: всі дані, які передаються під час реплікації, шифруються.

Перенесена на нашу хмара віртуальна машина — це повна репліка машини клієнта. Коли вона мігрувала, система «піднімає» її і перевіряє, чи були збої в процесі міграції. Якщо віртуальна машина в нашій хмарі з якихось причин не запускається — просто потрібно перезапустити процес міграції.

Ми як хмарний оператор забезпечуємо під час міграції повну технічну підтримку. І при цьому даємо клієнту високу ступінь контролю за процесом. Якщо у вас виникли питання стосовно міграції віртуальних машин або роботи vCloud Extender, звертайтесь в sales@gigacloud.ua

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!