Cloud First Strategy: зустрічайте в Україні

Заходи

Автор: GigaCloud

08.11.2018

Цифрова трансформація — не якась абстрактна річ, а те, що потрібно бізнесу тут і зараз. Цій темі було присвячено відразу дві великих конференції, які відбулися в Києві з інтервалом у декілька днів: 30-31 жовтня і 6 листопада. Перша — це XXV бізнес-форум Industry 4.0 - The Future is Now, організований компанією IT-Enterprise — провідним українським розробником ERP-систем. Друга — IDC Cloud & Datacenter Roadshow 2018, яку проводить представництво консалтингової компанії IDC в Україні.

Ми взяли участь в обох подіях з доповіддю "Cloud First Strategy: зустрічайте в Україні", в якій спробували порівняти два, на перший погляд, непорівнянних ринки — США і України. В 2011 році, коли у нас про хмари знали не більше половини керівників компаній, в Штатах стартувала державна хмарна програма Cloud First Strategy. Всі держоргани зобов'язали перевести частину сервісів у хмари. Кількість державних дата-центрів вирішили скоротити з 2000 до 1200, а також знизити загальні витрати на IT. З 2000 по 2011 роки на це було витрачено $600 млрд — величезні гроші навіть за американськими мірками.

У 2011 році обсяг українського хмарного ринку становив менше $2 млн. Зараз він виріс до $23,5 млн

У тому ж 2011 році обсяг українського хмарного ринку становив менше $2 млн або ж близько 0,001% річного ВВП. На даний момент він виріс до $23,5 млн. У нас немає державної програми розвитку хмар, ринок сам рухається в потрібному напрямку. Його розвиток наслідує світові тренди: операційна ефективність, а не економія коштів, мультіклаудность, бімодальна IT-модель. Бізнес готовий міняти традиційну IT-інфраструктуру на хмарну, бо це — справжня цифрова трансформація.

Крім того, в рамках IDC Cloud & Datacenter Roadshow 2018 відбувся круглий стіл на тему "Використання хмарних послуг банками в Україні. Чи можна побудувати сучасну банківську IT-інфраструктуру, не порушуючи вимог регулятора?" Ми як хмарний оператор взяли участь в дискусії на гостру тему, до якої були також залучені представники комерційних банків і регулятора — Національного банку України. Нижче — фотозвіт про ці події.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!