Де агробізнес зустрічається з технологічними провайдерами? Наш звіт про AgroIT

Заходи

01.11.2017

ЧИТАТЬ НА РУССКОМ

AgroIT – щорічна галузева конференція, мета якої – об’єднати експертів провідних технологічних компаній та представників українського агробізнесу. Традиційно, осінь є сезоном «бізнес-жнив» у цій індустрії. У діловому календарі – низка заходів, присвячених інноваціям для аграрної сфери. І AgroIT – один из найбільших. 30 жовтня GigaCloud приєднався до конференції, яка зібрала близько сотні представників агросектору.

Учасники прийшли за предметними доповідями про нову техніку та технології, які допоможуть розвитку бізнесу, і отримали те, на що сподівалися. Серед цьогорічних доповідачів – «топи» фінансово-інвестиційних компаній, розробників спеціалізованих IT-сервісів для агросфери, хмарних операторів.

У першому блоці презентацій слухачі отримали короткий статистичний зріз ситуації на українському агроринку, прослухали вичерпний виступ про впровадження CRM-системи в роботу компанії та основні переваги Microsoft Dynamics CRM, а також дізналися про переваги оренди сільгосптехніки замість її придбання від представника онлайн-сервісу KOLESO.

Короткий кава-брейк для – і розповідь про плюси орендної моделі переходить у більш ґрунтовну площину, а саме, у сферу організації IT-систем компаній. Керівник enterprise-відділу GigaCloud Сергій Пилипенко цього разу, окрім розповіді про реалізовані проекти клієнтів, зосередився на процесі створення гібридної інфраструктури. Не всім компаніям підходить чиста «хмарна інфраструктура», зазначив Сергій. Та пояснив, як оцінити доцільність впровадження трациційної / хмарної та гібридної інфраструктур і зробити конкретні прорахунки вартості володіння тою чи іншою IT-моделлю на перспективу.

Серйозні питання оптимізації бізнесу піднімалися і у виступах від Digital Pulse of the Land («Монетизація кожного гектару без фактичного продажу землі») та Global GIS («AgroIT у форматі Farming 4.0: менше зусиль для досягнення більшого результату»).

Обідня година, окрім щедрих частувань, принесла корисні бізнес-знайомства. Фінальний блок виступів був присвячений презентації вузькоспеціалізованих агрорішень, таких як відеомоніторинг, дрони та системи контролю.

Камерна атмосфера заходу дозволила продуктивно поспілкуватися з представниками агробізнесу. Як це виглядало – у нашому фотозвіті:

Три, два, один – старт! GigaCloud та GigaCenter зустрічають гостей конференції з самого ранку.

Перші гості – вже у залі.

Та відкриті до спілкування та нової інформації.

«Зірка програми» – «наворочені» дрони для агробізнесу.

Одразу після кава-брейку – виступ керівника enterpise-відділу GigaCloud.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!