Best CIO. Конкурс серед найкращих IT-топів перейшов у нову декаду з новими номінаціями

Заходи

29.01.2018

ЧИТАТЬ НА РУССКОМ

Місяці прийому заявок, відбору найсильніших українських IT-топів та підготовки до церемонії нагородження BEST CIO-2017 – позаду. 25 січня відбувся фінал, на якому підбили підсумки конкурсу та назвали імена IT-директорів, чиї успіхи були найбільш помітними у році, що минув. Чим запам'ятався цей BEST CIO?

1. Проект видання «Компьютерное обозрение» відбувся вдесяте, і це, так само як і раніше, найбільш знакова подія для топів українського IT.

2. Організатори конкурсу жваво реагують на зміни IT-ринку та відкриті до новацій. Восени ми приєдналися до проведення BEST CIO у статусі партнера та запропонували власну номінацію – «Найкращий хмарний проект 2017 року».

Розповідаємо про те, що відбувалося на урочистій церемонії, хто переміг в основних номінаціях та чому найкращих хмарних проектів врешті решт виявилося три.

25 січня, 18:00, галерея «D12». Перші гості вже збираються, щоб поспілкуватися з колегами та організаторами за welcome drink. З кожною хвилиною CIO зі всієї України стає все більше. Сьогодні серед запрошених – більше сотні IT-профі.

19:30: гості спускаються до зали, де все готово до нагородження. Перш ніж ми дізнаємося імена переможців – увага на екран: організатори підготували ретроспективне відео, що зібрало найкращі моменти попередніх конкурсних років. Приємно відзначити: з кожним разом урочиста церемонія виглядає все більш масштабною.

Вітальне слово – у головного редактора «Компьютерного обозрения» Михайла Лаптєва. Він розповідає про те, як десять років тому з'явився цей конкурс. На той момент більшість IT-директорів ще не співвідносили свою діяльність із поняттям CIO як таким.

Відзначимо, що BEST CIO постійно розвивався та змінювався. У проекта є і партнери, які підтримують його протягом багатьох років, і новатори, такі як GigaCloud.

Від урочистого відкриття – до нагородження. По черзі на сцену виходять представники компаній-партнерів та значущих гравців сфери IT. В основній конкурсній програмі відзначили 11 найкращих CIO в 11 різних галузях бізнесу.

Від імені GigaCloud нагороду переможцю у категорії «Страхування» вручав керуючий партнер хмарного оператора, Антон Хвастунов. Найкращим у 2017 році став Олександр Шабуневич, «Княжа Вієнна Іншуранс». Цікаво, що Олександр уже давно збирався з силами, щоб взяти участь, і перемога в дебютному BEST CIO стала для нього приємною несподіванкою.

Антон Хвастунов поділився своїм поглядом на розвиток ІТ у галузі страхування: «На сучасному страховому ринку ІТ – саме та рушійна сила, яка допомагає страховим компаніям успішно взаємодіяти з вибагливими клієнтами. Споживачі чудово розбираються в технологічних новинках та активно використовують їх у повсякденному житті, тому очікують відповідного технологічного рівня обслуговування і від страхувальників. Що нас чекає далі в ІТ на страховому ринку?

Автомобілі без водія (що робити з автострахуванням?))) «Розумні будинки» – повна зміна страхування майна фізичних осіб. Страхування кіберризиків. Блокчейн – можливий перехід до peer2peer страхування чи суспільством зі взаємострахуванням. Але повернемося в сьогодні. А сьогодні найкращим IT-директором 2017 року в секторі «Страхування» став Олександр Шабуневич, Директор Департаменту ІТ «УСК «Княжа Вієнна Іншуранс Групп». Вітаємо! Бажаємо Олександру та його команді успіхів у новому році та нових перемог. Усім учасникам цього проекту висловлюю повагу та подяку за їх високий професіоналізм».

Повний список BEST CIO-2017 за галузями виглядає так:

1. Андрій Дмитренко, Київобленерго (Енергетика).

2. Андрій Кравченко, ПАТ «Карлсберг Україна» (Харчова промисловість).

3. Сергій Федоров, Piraeus Bank (Малі та середні банки).

4. Олексій Сапунков, Інтертоп Україна (Роздрібна торгівля).

5. Юрій Мірей, 1+1 Медіа (Медіа).

6. Олександр Шабуневич «Княжа Вієнна Іншуранс» (Страхування).

7. Олег Ареф'єв, ІнТайм (Транспорт та логістика).

8. Павло Мандренко, Агропросперіс (Агропром).

9. Артем Саліщев, сім'я ресторанів Мафія (Гостинність–HoReCa).

10. Віталій Іванов, Energy Recovery Industries (Машинобудування).

11. СергІй Лук'яненко, Ліга:Закон (Інформаційні технології).

Після основної конкурсної програми відбулося вручення спеціальних призів від партнерів. IT-Solutions та Укртелеком зробили акцент на тандем IT та бізнесу, а також відзначили IT-новаторів. Ми ж уперше в історії конкурсу BEST CIO запропонували визначити найкращий хмарний проект року, незалежно від галузі.

Ще до старту відбору номінантів ми усвідомлювали: процес буде непростим, оскільки в Україні за останні декілька років було реалізовано чимало масштабних проектів. Обираючи з учасників основної конкурсної програми, ми сформували трійку ІТ-директорів, чиї проекти були найдостойнішими:

1. Андрій Шостик, Медіа Група Україна (проект зі створення резервного майданчика).

2. Миколя Рясько, Велика Кишеня (створення гібридної інфраструктури).

3. Дмитро Гладкий, Lauffer Group (повне перенесення інфраструктури до хмари).

Ми довго думали над суперпризом. Як під час нагородження «Найкращого хмарного проекту» відзначив CEO GigaCloud Артем Коханевич, обрали подарунок, який IT-директор частіше за все не може собі дозволити. Заінтригована публіка відреагувала аплодисментами на новину про те, що в коробці сховано Play Station, а ми продовжили традицію: дарувати подарунки «для душі» та дивувати. Головний приз дістався Андрію Шостику, який коротко та по суті розповів про особливості cloud-проекту, реалізованого у 2017-му спільно з GigaCloud.


Початок історії найкращих хмарних проектів України покладено. Перший для нас конкурс BEST CIO завершено. Проект упевнено переходить до нової декади та високо тримає планку оцінки ІТ-профі.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!