Як GigaCloud сприяє зародженню digital-сервісів у туризмі

Заходи

Автор: GigaCloud

29.11.2017

ЧИТАТЬ НА РУССКОМ

День народження цифрового туризму в Україні – так сміливо охарактеризували фінал Першого туристичного хакатону його організатори, компанія Зручно Тревел. Конкурс у незвичному форматі (місяць для розробки проекту замість традиційної доби), з незвичною тематикою (digital-рішення для туризму) й справді може претендувати на звання першого заходу, повністю присвяченому підвищенню юзабіліті та віртуалізації українського туристичного бізнесу.

У матеріалі про старт хакатону ми вже давали коротку характеристику його цілей: створення платформи для реалізації ідей як молодих, так і досвічених команд з подальшою підтримкою від організаторів та партнерів. І, звісно ж, GigaCloud не міг оминути увагою подібне починання! Як зазначив Антон Хвастунов, керуючий партнер компанії, – «Хакатон – це рух вперед для інформаційного туризму. Такий захід об’єднує навколо однієї теми зацікавлені ІТ-команди, які готові генерувати ідеї та втілювати їх у життя. Нашій країні цього не вистачає як повітря! GigaCloud, як компанія, яка в цілому розвиває інформаційні сервіси для бізнесу, розуміє, що зараз ми знаходимось на етапі розвитку всіх тих сфер ринку, де тільки потрібні IT».

Ми виступили технологічним партнером хакатону та пообіцяли призерам спеціальні подарунки – депозити на використання хмарної інфраструктури S-Cloud. 20, 15 та 10 тисяч гривень переможцям вручив керівник відділу продажів SMB Дмитро Гонтаренко. Перше місце посіла команда Велоген з проектом уже готової до використання соціальної мережі для велосипедистів. Друге – Unravel з трендовим проектом міських екскурсій-квестів з доповненою реальністю. Третє – команда DigitalTouch з чат-ботом на кшталт Siri для пошуку турів. Окремий приз організатори надали Марії Дорош з проектом туристичних сервісів «Як всі» для людей з обмеженими можливостями.

Всього ж на участь у хакатоні зареєструвалися 22 команди, з яких для презентації у фіналі оргкомітет відібрав 13. За перше місце ж боролися 8 проектів!

«Це безпрецедентний випадок! Зазвичай у подібних конкурсах вперед виривається 1 явний лідер. Інколи зустрічається 2-3 рівнозначно сильних команди. Але 8! Ми ледве вирішили, кому надати перевагу», – зазначили організатори.

Єгор Стефанович, ініціатор хакатону та керівник Зручно Тревел, особисто висловив подяку компанії GigaCloud.

«Командам дуже необхідна можливість розміщувати свої стартапи на ваших потужностях – особливо зважаючи на європейский рівень та високу якість вашого сервісу. Дякуємо за підтримку! Можна сказати, що разом ми заклали фундамент для формування цифрового туризму в Україні! Ми будемо й надалі розвивати цей напрямок – проводити вікенди, хакатони, конкурси. Наступний захід плануємо на перші місяці 2018 року.

Також зазначу, що всі команди, які претендували на перше місце, вже почали розвивати свої ідеї – як партнери Зручно Тревел чи самостійно».

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!