Хмара для SMB - "назад у майбутнє"? Головне з нашої доподвіді на «Next Gen IT»

Заходи

Автор: GigaCloud

01.12.2016

За останні три роки в Україні частка середнього та малого бізнесу (МСБ) у використанні хмарних сервісів обійшла корпоративний сегмент. Сьогодні співвідношення МСБ до великих компаній – 57,7% до 42,3% (дані IDC), а це навіть не «контрольний пакет», а впевнена перевага. Згідно зі статистикою IDC, ринок IaaS, PaaS кожного року демонструє зростання. Отже, все добре?

Не зовсім. Є одне «але». З 2014 по 2016 рік ринок хмарних сервісів в Україні збільшився, однак не за рахунок українських операторів. Доки динаміка зростання локальних операторів стрімко наближається до нуля, закордонний сегмент «додав» у показниках: + 313%.

Чому малий та середній бізнес України обирають хмари за кордоном?

Про це ми говорили на конференції «Next Gen IT: What is after cloud?», яка відбулася 24 листопада в Києві. Напередодні запуску послуги S-Cloud директор GigaCloud Артем Коханевич розповів учасникам заходу про розвиток хмарних технологій в Україні для малого та середнього бізнесу. Головну думку доповіді він недвозначно озвучив у самій темі: «Хмари для SMB – назад у майбутнє?».

Трохи передісторії. Чи, як говорять у кіно, флешбек. Більше ніж 10 років тому назад, з появою cloud-технологій від Amazon, їх основними клієнтами були стартапи, малий та середній бізнес. Пізніше – корпорації. А ось на українському ринку спочатку з’явився продукт для enterprise-компаній, і лише сьогодні можна говорити про формування пулу пропозицій для малого та середнього бізнесу.

Без МСБ, «найсмачнішого» сегменту для хмарних операторів – неможлива поява зрілого ринку, – розповів Артем.

Що український хмарний оператор має запропонувати у відповідь?

Що ще важливо для МСБ? У перспективі кількох років – домінуючого сегменту? Послуга, яка відповідає трьом головним параметрам:

1. Автоматизація: організаційно-технічне забезпечення (VM, СХД, мережа), системи виставлення рахунків та оплати, зміни конфігурації послуги, що використовується.

2. Підтримка: на етапі вибору послуги, міграції даних, на етапі підтримки середових, перенесених до хмари, – у форматі 24/7/365.

3. Ціна: доступні конфігурації хмарних послуг для різних завдань бізнесу.

Як це виглядає на практиці? Як S-Cloud від GigaCloud. Обирайте оптимальну конфігурацію (самостійно чи з допомогою наших спеціалістів) та тестуйте її – все просто!

Короткий звіт про конференцію «Next Gen IT: What is after cloud?» – у фото:

Повз стенд GigaCloud, як завжди, важко пройти.

Аудиторія конференції "Next Gen IT: what is after cloud?" – власники бізнесу, IT-директори.

Артем Коханевич розповів про те, чому хмарним операторам потрібно орієнтуватися на малий та середній бізнес та що необхідно цьому сегменту.

Запам'ятатись не тільки виступом, але й "перфомансом" на стенді. По закінченню конференції - розіграш для учасників.


subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!