Хмарний комплаєнс: Як Ethicontrol забезпечує контроль бізнес-етики

Кейси

Автор: GigaCloud

12.03.2024

Чи дотримується компанія бізнес-етики, чи процвітає у ній корупція та як ставляться до клієнтів та співробітників? Все це можна перевірити за допомогою спеціального софту Ethicontrol, розміщеного у хмарі GigaCloud. Розповідаємо, які переваги цього SaaS-рішення.

Ethicontrol ― міжнародна ІТ-компанія зі спеціалізацією в комплаєнсі, корпоративній безпеці та управлінні доброчесністю. На рахунку компанії понад 100 реалізованих проєктів для організацій по всьому світу. Має офіси в Талліні, Берліні, Кракові та Києві. Серед клієнтів в Україні ― лідери Forbes та найбільші державні підприємства.

Ethicontrol ― одне з перших рішень в Україні з комплаєнсу та етики

Компанія є розробником однойменного онлайн-сервісу Ethicontrol для методологічно правильної організації процесів управління етикою (комплаєнсу, корпоративної безпеки) в організації. Мета сервісу ― виявити проблеми, допомогти своєчасно та якісно на них відреагувати.

«Наш сервіс насамперед призначений для великого та середнього бізнесу, який зацікавлений в підтримці належного рівня порядності, хоче визначити й усунути будь-які правопорушення, включно з корупцією, а також проводити внутрішні перевірки більш ефективно. Система гарантує повну анонімність заявників і необхідні інструменти для підтримки зворотного зв'язку з ними», ― говорить Олег Лагодієнко, co-founder та CEO Ethicontrol.

Сервіс містить:

  • Централізований реєстр інцидентів безпеки, комплаєнсу та етики.
  • Платформу, що об’єднує багатомовні канали для анонімного та зворотного зв'язку з викривачами.
  • Систему швидкого реагування на заяви та інциденти.
  • Систему документування внутрішніх перевірок та розслідувань.

Ethicontrol як SaaS-рішення

Ethicontrol пропонує два варіанти розміщення свого сервісу: коробкова версія та SaaS-рішення. У 99% випадках клієнти обирають саме SaaS, адже це надає їм більше свободи у використанні сервісу Ethicontrol. Оскільки компанія має клієнтів у багатьох країнах, вона пропонує різні варіанти збереження інформації. Для цього розробник співпрацює з хмарними операторами та дата-центрами по всьому світу.

Для українських клієнтів розробник надає SaaS-рішення на базі публічної хмари GigaCloud. Працює це так: клієнт вносить абонплату та працює із сервісом як йому зручно. Оновленням та технічною підтримкою сервісу займається Етиконтроль, а GigaCloud забезпечує роботу ІТ-інфраструктури.

«Наш сервіс сертифікований згідно ISO 27001 та ISO 27701, тому для нас важливо, щоб майданчик на базі якого він працює теж був сертифікований відповідно до міжнародних стандартів з інформбезпеки. Це є ключовим у прийнятті рішення з яким хмарним оператором співпрацювати. GigaCloud повністю задовольняє наші вимоги щодо безпеки», ― говорить Олег Лагодієнко, co-founder та CEO Ethicontrol.

Нагадаємо, GigaCloud сертифікований за ISO 27001, ISO 27701, КСЗІ та відповідає GDPR. Наприклад, серед компаній, які користуються SaaS-рішенням Ethicontrol на базі хмарного оператора, є ДП «Медичні закупівлі», АТ «Укрексімбанк» та багато інших.

Переваги розміщення у хмарі

Олег Лагодієнко co-founder та CEO Ethicontrol, виділяє такі основні переваги користування сервісом Ethicontrol, розміщеним у хмарі GigaCloud для їхніх клієнтів:

  • Робота із сервісом можлива із будь-якого місця та в будь-який час.
  • Критично важливі дані надійно захищені шляхом дублювання на декількох серверах. А GigaCloud регулярно проходить ресертифікацію щодо захисту даних.
  • Клієнт за моделлю підписки отримує готовий до роботи сервіс, не переймаючись питаннями його обслуговування та підтримки. Усі ці питання закривають GigaCloud та Ethicontrol.
  • Сервіс доступний 24/7, хмарний оператор гарантує SLA 99,95%.

«GigaCloud має хороше співвідношення ціни та якості на ринку України. Ми довіряємо фахівцям оператора та впевнені, що наші клієнти задоволені роботою сервісу», ― говорить Олег Лагодієнко, co-founder та CEO Ethicontrol.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!