Медичний центр у хмарі: як Taurt Medical рятує життя

Кейси

Автор: GigaCloud

13.02.2024

Херсон, Миколаїв, Одеса — близькі до лінії фронту міста, в яких через посилені обстріли з боку рф все більше людей потребують фахової медичної допомоги. І медичний центр Taurt Medical намагається максимально цю потребу закривати. Ось тільки через обстріли тримати всі системи на зв’язку важко. Тож у грудні 2023 року компанія вирішила мігрувати дані до хмари GigaCloud.

Розповідаємо, що з цього вийшло та як хмарний сервіс допомагає лікувати пацієнтів навіть у складних обставинах.

Лікування без затримок

Taurt Medical — багатопрофільний медичний центр, який з 2017 року надає послуги лікування та діагностики. Під час повномасштабного вторгнення та окупації Херсона заклад продовжував працювати, допомагаючи постраждалим від терористичних дій рф. Війна не завадила також розширити мережу, і нові відділення розпочали роботу в Одесі та Миколаєві.

Медична апаратура центру має програмне забезпечення, де аналізуються показники пацієнтів — ці ресурси й перенесли у хмару

У GigaCloud компанія розміщує медичну інформаційну систему DocDream та програми з віртуалізації даних пристроїв для проведення МРТ, мультиспіральної комп’ютерної томографії, рентгенів, мамографії тощо. Ці апарати допомагають у ранньому виявленні хвороб, зокрема й онкологічних. Увесь софт, завдяки якому функціонує обладнання філій медцентру у трьох містах, об’єднаний в єдину базу даних, швидкий доступ до якої забезпечує хмара. Але так було не завжди.

Власні сервери Taurt Medical раніше розміщувалися у Херсоні, і під час окупації дизельний генератор майже не вимикався, адже різко зупиняти роботу деяких апаратів, наприклад МРТ, не можна. Через обстріли та перебої з електропостачанням було важко підтримувати стабільну роботу системи. До того ж відділення в Одесі та Миколаєві повинні були дистанційно мати стабільний доступ до баз даних та програм. І це теж було складно: якщо з сервером щось траплялося, то через комендантську годину навіть неможливо було приїхати й оперативно налаштувати зв’язок.

Тож у грудні 2023 року компанія вирішила, що надійніше буде обрати хмару.

Усього в трьох містах Taurt обслуговує кількасот тисяч пацієнтів

Переваги розміщення медичних систем у хмарі

«GigaCloud нам порадили як оператора зі швидким реагуванням на запит, надійною технічною підтримкою та хорошим ставленням до клієнтів. Після перевірки цих якостей на практиці можу сказати, що кожен з цих пунктів — правда», — зазначає Роман Романенко, системний адміністратор Taurt Medical.

Після чергового масованого обстрілу за декілька годин у нічний час всі дані швидко мігрували у публічну хмару VMware. Клініка працює без вихідних, тож важливо було провести міграцію так, щоб лікарі та пацієнти не відчули жодних збоїв. В Одесі та Миколаєві системним адміністраторам на місцях були надіслані IP-адреси хмарних ресурсів, до яких потрібно було під'єднатися.

«Безперечно, що у хмарі робота надійніша. Лише за один день світло в Херсоні може пропадати по 4-5 разів на добу, і значно легше, коли в цей час немає навантаження на підтримку роботи фізичного сервера», — додає Роман Романенко. Як найголовнішу перевагу GigaCloud Роман відзначає швидку технічну підтримку та її готовність вирішувати будь-які задачі в лічені хвилини.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!