Хмара як торговий майданчик: кейс веб-студії React Logic

Кейси

Автор: GigaCloud

14.05.2020

Компанія React Logic — лідер українського ринку із запуску торгових майданчиків онлайн. Головний офіс знаходиться в Полтаві, є філія і в Києві. Веб-студія розробляє CRM-системи та торгові майданчики для системи ProZorro, покриваючи 60% цього ринку.

Завдання бізнесу
Компанія почала будувати торгові майданчики для різних бірж в 2013 році. Розміщувала онлайн-майданчики на своїх серверах, торги на біржах відбувалися за рахунок власних потужностей. Після Майдану всі почали шукати вітчизняний софт, і у React Logic стало більше замовлень. Потім на законодавчому рівні з'явилася вимога, щоб сервери торгових майданчиків були тільки хмарними і тільки на території України. Так компанія почала пошук хмарного рішення для своїх продуктів, тому що без хмари неможливо було пройти акредитацію та отримати ліцензію на розміщення.

Рішення
Торговий майданчик не може працювати на звичайному хостингу. Кожному майданчику потрібен свій сервер з високим рівнем безпеки і великим об'ємом оперативної пам'яті. Компанія будує за допомогою хмар торгові майданчики, які підключаються до системи держзакупівель ProZorro. На їхніх торгових майданчиках відбувається заповнення торгових лотів, заповнення та збір заявок на участь в торгах, а самі торги проходять на базі даних держзакупівель. Майданчики і бази даних синхронізуються кожні дві хвилини.

Результати
React Logic орендує 23 віртуальних сервери під торгові майданчики і бази даних. Тепер на фізичних серверах в Полтаві тримають тільки тестові продукти. Кожному клієнту потрібно мати свою хмару та захист від Ddos-атак, і GigaCloud це надає.

Компанія і далі будує хмарну інфраструктуру, тому що це дешевше і швидше. Розгортає новий готовий сервер і торговий майданчик з нуля за дві години. Чим більше клієнтів, тим більше потужностей у хмарного оператора компанія орендує. Команда React Logic займається клонуванням віртуальних потужностей та їхнім саппортом, а розміщує все в хмарах.

«Попит на розробку торгових майданчиків зростає щодня, нам постійно дзвонять десятки нових потенційних клієнтів. Ми плануємо реалізувати комплексний сервіс хмарного торгового майданчику та CRM-системи за підпискою. Звичайний користувач зможе замовляти надійний продукт і легко налаштовувати його під свої потреби», — коментує Володимир Левченко, засновник React Logic.


subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!