GigaCloud займає 16,3% хмарного ринку України

Новини компанії

Автор: GigaCloud

23.01.2023

За підсумками 2022 року GigaCloud займає 16,3% хмарного ринку України. Такі дані наводить «Мережі та Бізнес» у своєму щорічному дослідженні. За даними видання, хмарний ринок у 2022 році зріс на 22,8% і сягнув $46,2 млн. GigaCloud у 2022 році зростав швидше за ринок — приріст 25,2% у валюті.

«Війна є надзвичайним викликом бізнесу та продовжує шкодити економіці держави, і ми маємо діяти швидко, щоб підтримати наших клієнтів та допомогти їм забезпечити безпеку та безперервність їхнього бізнесу, ― говорить Володимир Бєлов, CEO GigaCloud Ukraine. ― Хмара допомогла зберегти бізнес-процеси, ефективно працювати в умовах ракетних атак, переїзду на більш безпечні території та під час блекауту. Найближчим часом бізнес та держава активно мігруватимуть у хмару. Цьому сприятиме також підписаний Президентом закон “Про хмарні сервіси”. Хмарний ринок буде однозначно зростати. А хмара стане основою ІТ‑інфраструктур».

Підсумки 2022 року показують, що ринок хмар впевнено проходить чергову кризу і, навіть, зріс.

Збільшився попит і на міграцію даних за кордон та розміщення у хмарах Amazon AWS, Microsoft Azure та Google Cloud. Але частку Microsoft неможливо обчислити в умовах відсутності комерційних показників.

«З українських компаній лідерами, як і раніше, залишаються De Novo та GigaCloud, причому розрив між ними скорочується», — зазначає видання «Мережі та Бізнес».

GigaCloud вийшов на ринок хмарних сервісів у 2016 році та показує найбільші темпи зростання. За підсумками 2017 року ми займали 3,5% ринку.



Розподіл часток основних учасників українського ринку хмарних сервісів (IaaS) у 2017 та 2022 роках. Джерело: дослідження «МтБ»


Нагадаємо, GigaCloud став лідером хмарного ринку України у 2022 році за результатами дослідження агенства Molfar.


subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!