У хмарі ― краще: як TG Consulting працює з SAP Business One

Кейси

Автор: GigaCloud

25.09.2023

Розповідаємо, чому наш партнер TG Consulting відмовився від низки програм та керує бізнес-процесами лише за допомогою SAP Business One, яку розмістив у хмарі GigaCloud.

TG Consulting ― український інтегратор ERP-системи SAP Business One. Працює на ринку з 2003 року. Компанія має статус SAP Silver partner та є консалтинг-партнером ЄБРР. Впроваджує систему для клієнтів з України, Європи, США та Близького Сходу. Є партнером GigaCloud.

Бітрікс та 1С ― вже у минулому

TG Consulting впроваджує SAP Business One для середнього бізнесу, у якого багато бізнес-процесів, які потрібно систематизувати та ефективно ними керувати. Окрім впровадження, фахівці компанії інтегрують систему з іншими програмами, надають технічну підтримку та навчають працівників замовника працювати з софтом.

З 2018 року фахівці інтегратора почали впроваджувати SAP Business One всередині компанії.

«Коли ти впроваджуєш клієнтам софт, ти маєш бути впевненим, що він якісний та технологічний, а також повинен добре розуміти як він працює. І найкращий варіант це перевірити ― самому ним користуватися», ― говорить Ігор Сошніков, CEO та засновник TG Consulting.

Перехід на SAP Business One тривав у декілька етапів. Спочатку впровадили модуль CRM, замінивши ним російський Бітрікс24. У 2019 році впровадили управлінський облік, а на початку 2022 року повністю відмовилися від 1С та впровадили модуль бухгалтерського та податкового обліку. Наразі компанія відмовилася від будь-якого стороннього софту та працює лише у SAP Business One. Це наочний приклад того, як одна програма може закрити всі бізнес-потреби.

З Hetzner у хмару GigaCloud

Довгий час TG Consulting користувався послугами німецької хостингової компанії Hetzner. Згодом через низку причин вирішили мігрувати у публічну хмару GigaCloud.

«Ми давно співпрацюємо з GigaCloud, як з інфраструктурним партнером, та пропонуємо нашим клієнтам розміщувати SAP Business One у приватних та публічних хмарах оператора, ― говорить Ігор Сошніков, CEO та засновник TG Consulting. ― Як не крути, а Hetzner ― це, все ж таки, “залізяки”, і коли справа доходить до масштабування, збільшити обсяг ресурсів не так просто. Хмара ж, завдяки своїй гнучкості, дозволяє зробити це дуже швидко. Тому й вирішили переїхати у перевірену та надійну хмару GigaCloud».

Міграція SAP Business One у хмару GigaCloud тривала у декілька етапів. Спочатку фахівці оператора надали тестове середовище, у якому фахівці інтегратора розгорнули необхідну їм інфраструктуру. Потім вони виконали тестову міграцію, перевірили чи все працює, а вже після цього запланували переїзд. Підготовка зайняла три тижні. Переносили систему із Hetzner у GigaCloud на вихідних, а у понеділок зранку співробітники TG Consulting вже працювали з програмою.

Окрім ERP у хмарі розмістили середовище для розробки та підтримки клієнтів.

Наразі 90% бізнес-рішень TG Consulting розміщуються у хмарі GigaCloud. Від власного «заліза» інтегратор повністю відмовився.

Переваги, які надає хмара GigaCloud

За словами Ігора Сошнікова, CEO та засновника TG Consulting, ERP-система грає роль цифрового ядра бізнесу. Якщо мова йде про компанії зі сфери виробництва, дистрибуції, промисловості тощо, то від роботи ERP залежить доля бізнесу. І тому вона має працювати стабільно. Так, TG Consulting впровадив SAP Business One для компанії «Нові Продукти», одного із найбільших виробників напоїв та снеків в Україні, та розгорнув її у хмарі GigaCloud.

Основні переваги розміщення ERP у хмарі:

  • Хмарний оператор GigaCloud пройшов аудит та отримав сертифікат SAP Certified Provider of Cloud and Infrastructure Operations. Це означає, що розмістивши програму в сертифікованій хмарі, клієнти можуть користуватися усіма перевагами роботи із SAP-системою та отримати підтримку від компанії SAP.
  • З розвитком бізнесу чи появою нових завдань, виникають потреби в ресурсах для впровадження нових модулів SAP. Хмара дозволяє масштабуватися за лічені хвилини.
  • Хмара захищена від форс-мажорів та побудована на базі відмовостійких дата-центрів України та Європи. Тому ERP-система працюватиме стабільно.
  • Доступ до системи здійснюється цілодобово із будь-якої точки світу, де є інтернет.

«Задоволений клієнт хмари ― це той, хто цю хмару не відчуває. У нас все працює, проблем немає, і це головне. Якщо нам потрібно замовити додаткові ресурси чи проконсультуватися з того, чи іншого питання, фахівці GigaCloud завжди оперативно реагують на запити та надають необхідну допомогу», ― говорить Ігор Сошніков, CEO та засновник TG Consulting.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!