Дайджест хмарних новин: лютий

Новини компанії

Автор: GigaCloud

12.03.2019

Хмарне сховище на орбіті Землі, IaaS-сервіс від Lenovo і безлімітна хмара, яке працює за принципом соціальної мережі. До нашого щомісячного дайджеста потрапляють лише найцікавіші новини зі світу хмарних технологій!

Хмарне сховище в космосі

Стартап Cloud Constellation займеться будівництвом хмарного дата-центру в космосі. Інформація зберігатиметься у восьми супутниках (спочатку планувалося 12) на орбіті Землі. Технічно для зберігання даних будуть використовувати три супутника, інші п'ять виступлять в ролі трансляторів даних. Обсяг такого орбітального дата-центру складе 5 петабайт.

На проект SpaceBelt вже отримані інвестиції в розмірі $100 млн. Також в лютому 2019 року Cloud Constellation домовилися про спільну роботу з провайдером супутникового інтернету X2nSat. Запуск сервісу поки не визначений, компанія шукає виробника супутників і оператора, який виводитиме їх на орбіту.

Головна перевага дата-центру на орбіті — високий ступінь захисту даних, до яких неможливо фізично дістатися. Крім того, оператору не доведеться витрачатися на оплату рахунків: супутники отримують електроенергію від сонячних панелей. Найбільший мінус проекту — обмеження в швидкості передачі даних.

IBM відкриває свою AI платформу Watson

Американський IT-гігант зробив аналітичну платформу Watson відкритою для сторонніх компаній. ПЗ, яке отримало ім'я Watson Anywhere, спочатку планувалося для використання лише з сервісом IBM Cloud. На початку лютого компанія заявила, що відтепер воно буде доступним для будь-яких публічних, приватних або гібридних хмар.

Watson Anywhere побудоване на базі відкритого ПЗ Kubernetes, що полегшує його використання з різними платформами. Також сторонні компанії можуть брати готові сервіси від IBM: Watson Assistant (інструмент для створення діалогового інтерфейсу між ПО і девайсом) і Watson OpenScale (платформа управління інструментами штучного інтелекту).

Lenovo запускають IaaS-сервіс

TruScale Infrastructure Service — це нова пропозиція від Lenovo. Компанія називає його HaaS ( "залізо" як сервіс), але по факту це IaaS-пропозиція, коли клієнт отримує обчислювальні потужності за запитом і оплачує лише спожиті IT-ресурси.

У Lenovo стверджують, що в TruScale не буде обов'язковою платежів і встановленого мінімального обсягу споживання ресурсів. Обчислювальні потужності можна буде самостійно збільшувати або зменшувати відповідно до потреб бізнесу. У вартість послуг включено обслуговування і технічна підтримка. В Lenovo вважають, що TruScale зможе оптимізувати роботу IT-департаменту компанії будь-якого масштабу.

Безлімітна хмара від MrOwl

Компанія MrOwl Technologies запустила унікальний проект: безлімітне хмарне сховище, яке працює за принципом соціальної мережі. Він так і називається — Social Cloud Storage. Кожному користувачеві надається 10 Гб в хмарі для особистих файлів і безлімітний простір для файлів, якими він ділиться з іншими користувачами. Важливе обмеження: обсяг одного файлу не в приватному сховище не може перевищувати 20 Мб.

На відміну від Dropbox та інших схожих сервісів, MrOwl робить упор на відкритості інформації, що зберігається у хмарі. Всі файли, крім розміщених в приватній хмарі, доступні для пошуку всім користувачам.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!