Дайджест хмарних новин: жовтень

Новини компанії

Автор: GigaCloud

01.11.2018

Раз на місяць ми публікуватимемо найцікавіші новини зі світу хмарної індустрії. Нові продукти, злиття і поглинання, чутки і рейтинги — все найважливіше буде потрапляти в наш дайджест хмарних новин. Зустрічайте перший випуск!

Нова хмарна стратегія Cloud Smart в США

Білий дім опублікував драфт нової хмарної політики Cloud Smart Strategy. Вона осучаснює державну стратегію Cloud First 2011 року. «Сім років тому хмарні технології були ще чимось новим, — говорить федеральний CIO Сьюзет Кент. — Багато державних органів лише вчилися переходити на хмарні технології. Зараз ми краще розуміємо переваги хмар, які стали більш просунутими».

Головне в Cloud Smart — кібербезпека та покращення якості послуг, що надаються громадянам. Уряд ставить за мету використовувати найсвіжіші хмарні напрацювання приватного бізнесу, а під час запуску сервісів відштовхуватися від того, як певне рішення може поліпшити якість послуг для громадян. Зокрема, пропонується обов'язкове масштабування ресурсів в разі пікових навантажень.

Драфт зараз проходить стадію публічних обговорень. Детальніше про Cloud Smart Strategy читайте тут.

$34 млрд за розробника ПЗ Red Hat

Американський IT-гігант IBM оголосив про придбання компанії Red Hat Software — розробника ПЗ на відкритому вихідному коді. Ціна питання — $34 млрд. Це третій результат в історії поглинань IT-компаній.

CEO IBM Джині Рометті вважає, що ця угода перезавантажить ринок хмарних послуг. «IBM стане гібридним хмарним провайдером №1 у світі», — говорить вона. IBM активно просуває свої хмарні сервіси, але за продажами відстає від Amazon, Microsoft і Google. Red Hat відомий своєю корпоративною ОС Red Hat Linux, а також безкоштовним дистрибутивом Fedora. Компанія не випускає готові хмарні рішення, але просуває багато продуктів, які дозволяють запускати хмарні сервіси або додатки на різних хмарних платформах.

Ігровий стрімінговий сервіс XCloud від Microsoft

Ігрова платформа XBox від Microsoft робить крок у хмари. Компанія оголосила про запуск Project xCloud — хмарного сервісу для геймерів. Мета — зробити ігри для консолі XBox доступними на будь-яких пристроях, перш за все смартфонах і планшетах.

Щоб мінімізувати затримки під час стрімінгу, сервери Project xCloud розмістять в дата-центрах Microsoft Azure по всьому світу. На даний момент сервіс тестують в мережах зі швидкістю передачі даних 10 Мбіт/с, а це рівень 4G. Геймерам запропонують використовувати блютус-контролери Xbox Wireless Controller або віртуальний інтерфейс. Відкрите бета-тестування Project xCloud почнеться наступного року.

Хмарна пошта Zimbra для клієнтів GigaCloud

З жовтня ми пропонуємо нашим клієнтам нову послугу — хмарний поштовий сервіс Zimbra. Це незамінний інструмент комунікації всередині будь-якої компанії і спілкування з клієнтами. Zimbra включає в себе:

  • поштовий сервіс з підключенням до доменного імені клієнта;
  • календар з індикацією доступності співробітників, можливістю бронювати час і місце для зустрічей, ставити завдання;
  • внутрішній чат;
  • вбудований антиспам і антивірус.

Zimbra дозволяє підключати необмежену кількість поштових скриньок обсягом 10 Гб кожна. Вартість однієї скриньки — 30 грн/місяць. Докладніше про сервіс тут.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!