GigaCloud першим в Україні перейшов на vSphere 6.5: що це дає нашим клієнтам?

Новини компанії

Автор: GigaCloud

28.08.2017

ЧИТАТЬ НА РУССКОМ

У 2016-му хмарний оператор GigaCloud вперше заявив про себе на ринку України – й встановив нові стандарти роботи з клієнтами. Перший продукт, E-Cloud, ми побудували за допомогою найсучаснішої на той момент технології віртуалізації – WMvare vSphere 6.0.

Але успішного старту мало: важливо підтримувати репутацію новатора та залишатися в тренді, не втрачаючи при цьому в найголовнішому показнику – якості послуг. Сьогодні GigaCloud – знову «найшвидший Індіан»: ми перші в Україні оновили платформуE-Cloud, нашої хмарної інфраструктури для корпоративних замовників, до останньої версії WMvare vSphere 6.5.

Про перехід на оновлену версію та її переваги для клієнтів розповідає керівник департаменту R&D GigaCloud Кирило Науменко.

Про важливість апгрейдів для компанії

«Підняти хмару з нуля – це сильно. Але вміти її експлуатувати, оновлювати й залишатися на гребені хвилі – ось показники професіоналізму компанії.

Ми ґрунтовно підготувалися до переходу й свідомо почекали півроку з моменту презентації vSphere 6.5. За цей час VMware виправили основні проблеми, й у результаті випустили перший апдейт, на який ми й перейшли.

Що я можу сказати про vSphere 6.5? Це оновлення дозволяє «зміцнити фундамент». Поліпшити вже існуючі можливості для побудови нового функціоналу.
Система вже стала надійнішою. Нам зручніше балансувати навантаження й оптимізувати розподіл ресурсів. Адміністраторам буде легше контролювати систему й виправляти несправності, якщо щось піде не за планом.

Про нові можливості для клієнтів

1. Користувачу сподобається новий функціонал vSphere 6.5 – шифрування на рівні гіпервізора.

Цю технологію ми чекали давно і з особливою надією, й ось чому. Шифрування відбувається на етапі операції введення-виведення, при цьому шифруються не тільки віртуальні диски, але й будь-які файлові об'єкти на машині. Навіть якщо станеться фізична атака на провайдера і зловмисник винесе образи дисків, систему неможливо буде запустити, а дані – розшифрувати поза хостами (фізичними серверами) провайдера.

Також ця технологія – потужна основа для прокачування Key Management-сервісів клієнта. Сьогодні видавати ключі шифрування мають право тільки кілька арбітрів, рекомендованих VMware. В майбутньому ми чекаємо реалізації функціоналу, який дозволить кожному клієнту самостійно створювати й управляти ключами. Відтепер питання підключення корпоративного KMS-сервера – справа часу.

2. В оновленій версії додалася й технологія шифрування трафіку гарячої міграції віртуальних машин (vMotion Encryption). Тепер ми зможемо шифрувати дані під час їх міграції між нашими дата-центрами для захисту від перехоплення трафіку.

3. Дуже корисною є функція vSphere HA Orchestrated Restart. Уявіть ситуацію: для правильного завантаження сервісу необхідний запуск віртуальних машин у певному порядку. У застарілих версіях vSphere при виході хоста з ладу машини завантажувалися у випадковому порядку, за принципом «чим швидше, тим краще». Orchestrated Restart дозволяє враховувати взаємозв'язок сервісів у віртуальних машинах. Система буде контролювати коректне завантаження машин на підставі правил, заданих клієнтом.

Про системні поліпшення

З функціоналу, який дозволяє нам підтримувати і підвищувати якість роботи віртуальних машин, можна виділити:

  • поліпшене логування (Enhanced Logging);

Завдяки деталізації й структуризації інформації у логах дебагінг (з'ясування причин) і траблшутинг (вирішення проблем) стануть швидшими.

  • функцію Proactive HA;

Вона дозволяє прогнозувати ймовірність виходу хоста провайдера з ладу й заздалегідь мігрувати віртуальні машини на інші хости. Це значно підвищує надійність нашої інфраструктури для замовників.

  • спрощений HA Admission Control;

Контроль утилізації віртуальної інфраструктури, який дозволить заздалегідь підготуватися до планового або термінового збільшення ресурсів.

  • функції Network-Aware DRS.

Призначені для покращеного розподілу ресурсів у хмарі. Якщо раніше балансування навантаження на сервер опиралося на показники оперативної пам'яті й завантаження процесорів, то vSphere 6.5 орієнтується й на мережеве навантаження. Це дозволить збалансувати навантаження на хости хмари у разі різкого збільшення мережевої активності деяких віртуальних машин клієнтів, що є дуже важливим для підтримки стабільного рівня сервісу в публічній хмарній інфраструктурі для кожного клієнта.

Підсумки

Це оновлення дає можливість провайдеру краще контролювати, утилізувати й масштабувати свою віртуальну інфраструктуру, що позитивно впливає на функціонування клієнтських сервісів і ландшафтів. Безпосередньо для користувача є важливими підвищення безпеки використання хмар і перспектива створення індивідуальних служб шифрування.

WMvare vSphere 6.5 – остання версія платформи віртуалізації від всесвітньо відомого вендора. Провайдер, який хоче забезпечити максимальну продуктивність сервісів і гарантувати їх надійність, зобов'язаний стежити за трендами й розвиватися. Якщо ти не надаєш актуальний функціонал своїм клієнтам – ти відразу втрачаєш позицію лідера».

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!