VMware після Broadcom: огляд основних змін

Навчання

Автор: GigaCloud

25.03.2024

Восени 2023 року ІТ-сфера була шокована новиною: компанію VMware придбала Broadcom, що пізніше було названо однією з найбільших ІТ-угод в історії. 3000 звільнених співробітників потому, VMware зазнала радикальних змін.

Broadcom провела реорганізацію VMware, розподіливши її напрямки роботи на чотири підрозділи всередині корпорації: VMware Cloud Foundation (VCF), Tanzu (TNZ), Software-Defined Edge (SDE), Application Networking and Security (ANS). Підприємство все ще орієнтоване на приватні, гібридні та multicloud хмарні підходи, але для користувачів змінилося майже все, до чого вони звикли.

Розглянемо ці зміни детальніше.

Зменшення портфеля продуктів

Раніше в портфоліо компанії було близько 270 окремих позицій. Тепер усі продукти VMware зведено до двох основних продуктів: гібридної хмарної платформи Cloud Foundation і платформи віртуалізації vSphere Foundation. VMware припиняє продаж окремих продуктів, і вони будуть доступні лише у рамках цих двох пакетів.

Наприклад, більше немає можливості купувати рішення Aria окремо або у формі SaaS. Натомість функціональність Aria вже включена у VMware vSphere Foundation і VMware Cloud Foundation. Така ж доля спіткала HCX, vSAN і NSX.

Деякі продукти втратили бюджетні версії, зокрема, більше не буде можливості користуватися гіпервізором ESXi безкоштовно. Цей варіант був ідеальним для тестування та навчання, попри обмеження в кількості ядер, пам’яті та функціональності. І, на жаль, тепер продукція компанії стане менш доступною.

Балансувальники навантаження, брандмауери, розширені сервіси Tanzu будуть доступні тільки як доповнення. Система технічної підтримки включена як продукт Superior Support у додаток SRE Essentials для VCF і як Production Support для vSphere.

Нова система оплати

Broadcom спростила ціноутворення на продукти, зменшивши вибір до чотирьох пакетів SKU: VMware Cloud Foundation, vSphere Foundation, vSphere Standard і vSphere Essentials Plus.

Запроваджено систему передоплати, тож тепер клієнтам доводиться обирати підписки на 1, 3 чи 5 років і платити протягом цього часу за фіксовану кількість ядер. Майте на увазі, що тепер мінімально за центральний процесор потрібно платити в обсязі 16 ядер.

Значною зміною є зникнення “вічних” (perpetual) ліцензій, тепер продажі відбуваються за моделлю підписки. Ті користувачі, які раніше придбали ліцензії, все ще зможуть використовувати продукт, але вже без оновлення програмного забезпечення та технічної допомоги, оскільки скасовуються контракти на підтримку та підписку (SnS). Попередні контракти SnS будуть діяти до закінчення терміну їх дії. Програма гібридних закупівель, яка включала покупку “вічних” ліцензії та послуги передплати за кредити (HPP Credit), також припиняється.

Щоб спростити процес переходу на інший спосіб оплати, були введені деякі переваги. Підписка на VMware Cloud Foundation є вдвічі дешевшою порівняно з ціною на Cloud Editions Enterprise (остання становила $700 за ядро, зараз за ці ж послуги — $350). vSphere Foundation також стала майже вдвічі дешевшою у порівнянні з Cloud Editions Essentials і Standard price, але водночас включає більше продуктів, зокрема vCenter, Aria і Tanzu Kubernetes Grid.

Крім того, користувачі можуть обмінювати свої постійні продукти на підписку — наприклад, якщо у вас уже є “вічні” ліцензії рівня Enterprise, ви можете обміняти кожну з них на 2-річну підписку, заплативши за спеціальну конвертацію підписки.

Нові старі продукти

Що стосується мережевих продуктів і продуктів безпеки, Broadcom вирішив повернутися в минуле, реанімувавши стару дочірню компанію VMware, VeloCloud. Продукт VMware SASE тепер має назву VMware VeloCloud SASE і захищений Symantec, який також входить до складу Broadcom. А VMware SD-WAN тепер став VMware VeloCloud SD-WAN. Повернення бренду зумовлене бажанням відновити довіру клієнтів, адже VeloCloud мала репутацію надійного виробника. Ці рішення працюють на базі штучного інтелекту завдяки інтеграції з Symantec та новим продуктам з безпеки SymantecAI.

Партнерські відносини

Партнерська програма VMware тепер стала партнерською програмою Broadcom Advantage — і, на жаль, не всіх партнерів запросили до продовження співпраці. Основним порогом входу є наявність активного партнерського контракту протягом останніх 24 місяців. Понад 18 000 торгових посередників було запрошено приєднатися, оскільки зараз ця програма діє лише за запрошеннями. Їм буде запропоновано статус VMware Cloud Service Provider Partner зі специфікацією Premier Partner або Pinnacle Partner.

GigaCloud став одним із запрошених до програми хмарних операторів, зі статусом VCSP Premier Partner.

Як зробити все простіше

Основна проблема полягає в тому, що тепер, якщо користувачеві потрібна лише одна конкретна послуга, наприклад NSX або vSAN, він повинен купувати цілий стек з іншими ресурсами, які йому не потрібні. Є три варіанти, що можна зробити в цьому випадку:

  • Нічого не змінювати. Таким чином уже придбані ліцензії будуть дійсними, але не будуть доступні оновлення, виправлення порушень безпеки чи підтримка від вендора.
  • Перейти на нову модель оплати. Але щоб скласти найдешевшу модель використання послуг, потрібен тривалий процес оптимізації.
  • Звернутися до хмарного провайдера, який є надійним партнером VMware і продовжує адаптуватися до будь-яких змін. Наприклад, перейти до GigaCloud.

GigaCloud надає своїм клієнтам такі послуги:

Міграція вашої інфраструктури VMware до GigaCloud проходить безкоштовно та швидко. З нашими послугами не потрібно самостійно складати кошториси чи проводити ретельний аналіз, адже наші фахівці зроблять все набагато оперативніше та простіше.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!