Дайджест хмарних новин: червень

Новини компанії

Автор: GigaCloud

08.07.2019

Dropbox став повноцінним хмарним робочим простором, Австралія переводить свої держструктури в хмару AWS, а Disney будує парк розваг Disney Star Wars на базі сервісів HPE. Читайте, що ще відбувалося у хмарному світі в червні!

Глобальний перезапуск Dropbox

Dropbox провів найбільший апдейт в своїй історії. Компанія вирішила відійти від іміджу файлообмінника та стати повноцінним робочим простором в хмарі, який об’єднує файли, робочі групи та інструменти.

«Сучасна офісна робота передбачає постійне переключення між різними інструментами, координацію між членами команди, гору імейлів та регулярні мітинги. Це забирає багато часу, — кажуть в компанії. — Ми хочемо допомогти користувачам зосередитися саме на роботі та не займатися «роботою для виконання роботи».

Тепер користувачі Dropbox можуть створювати та зберігати ярлики доступу до веб-контенту, інструментів підвищення ефективності роботи, дошок оголошень Trello і т.д. Dropbox можна інтегрувати з гугловським пакетом G Suite та комфортно працювати в Google Docs, Sheets і Slides. Оновлений пошук дозволить знаходити файли в Dropbox з одного пошукового вікна.

Австралія переходить на хмарні сервіси Amazon

Amazon Web Services підписав договір з урядом Австралії, який дозволяє всім державним органам використовувати хмарні сервіси AWS. Ще в січні компанія отримала сертифікат від Австралійського центру кібербезпеки (ACSC), що дозволяє надавати сховища для високочутливих державних сервісів. Хмарний гігант отримав зелене світло на надання 42 послуг: зберігання, обчислення, управління, мережа, база даних, безпека, аналітика, інтеграція додатків та ін.

«Урядові органи регулярно використовують сервіси AWS, кожен з яких має окремі контракти. Нова угода надає можливість знизити витрати за рахунок підвищення ефективності», — розповів Стюарт Роберт, міністр державних послуг Австралії.

Крім того, в травні 2019 року Amazon був оголошений ІТ-партнером перепису населення Австралії, запланованого на 2021 рік. Австралійське бюро статистики буде проводити захід зі збору даних в хмарі AWS.

HPE планує працювати за моделлю as-a-service

Апдейт новин від Hewlett Packard Enterprise (HPE): до 2022 року компанія переведе свої продукти та послуги в формат as-a-service, з оплатою по мірі використання. «Перехід до моделі, заснованої на споживанні, дозволяє компанії охопити більше клієнтів і надати більший вибір послуг», — каже Філ Девіс, керівник відділу продажів HPE.

Хедлайнером HPE as-a-service є GreenLake — єдина платформа роботи з приватною та публічною хмарою. Раніше компанія оголосила про співпрацю з Nutanix і Google Cloud, разом з якими HPE розробляють «гібридну хмару як послугу».

Крім того, в серпні 2019 року HPE запускають платформу для зберігання даних Primera, яка в своїй роботі використовує можливості штучного інтелекту.

NASCAR переводить свій архів в AWS

Американська гоночна серія NASCAR уклала угоду з Amazon Web Services про перенесення архівного відеоконтенту в хмару. AWS буде використовувати хмарне машинне навчання та штучний інтелект, щоб правильно індексувати відео та привласнювати йому теги.

В рамках угоди NASCAR перенесе в хмару близько 500 000 годин контенту. За допомогою сервісу Amazon Rekognition перевірятимуть кожен фрейм відео та автоматично визначатимуть, що знаходиться всередині. AWS також збирається використовувати власний сервіс розпізнавання голосу для запису інтерв’ю або трансляції гонок.

Угода з AWS зніме з NASCAR купу головного болю. Компанія витрачає величезні гроші на зберігання відеоконтенту. Завершити роботи по перенесенню відео в хмару AWS планують через 12-18 місяців.

Парк розваг Disney Star Wars: тепер в хмарі

Disney відкривають тематичний парк розваг Disney Star Wars: Galaxy Edge, створений із застосуванням хмарних технологій. Aruba Networks, дочірня компанія HPE, забезпечить стабільність роботи інтерактивних розваг парку.

«Як часто ви думали: ех, круто було б політати на «Тисячолітньому соколі» в якості пілота! — каже Тілак Мандаді, ІТ-директор мережі парків розваг Disney. — У нашому новому парку ви зможете стати пілотом цього космічного корабля. Ми забезпечимо відвідувачам повне занурення в реальність «Зоряних воєн».

Вся ІТ-інфраструктура парку буде побудована на базі сервісів HPE. Це дасть можливість контролювати роботу парку та постійно покращувати його за допомогою послуг HPE. «Технології будуть вбудовані у новий парк з моменту його запуску, — продовжує Мандаді. — Завдяки додатку Play Disney Parks app він буде повністю інтерактивним». Парк планують відкрити в кінці серпня 2019 року.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!