Яким був 2023 рік для партнерів GigaCloud

Новини компанії

Автор: GigaCloud

20.12.2023

14 грудня ми провели вже традиційний для нашої компанії захід GigaCloud Partners Day. На ньому команда GigaCloud розповіла про досягнення, оголосила найкращих партнерів за результатами року, поділилася планами на майбутнє, а також обговорила співпрацю на наступний рік.

Розповідаємо найважливіше про те, що ми встигли втілити за рік разом із нашими партнерами.

Ще більше підтримки та довіри

У GigaCloud — найбільша серед хмарних провайдерів партнерська мережа, яка у 2023 році поповнилася 100 новими партнерами, і тепер складає понад 1200 компаній. Обсяг партнерських продажів склав 2,2 млн грн — це в понад 60 разів більше, ніж за перший рік існування програми, у 2017.

Разом ми генерували в середньому 85 угод щомісяця, а це понад 1000 угод на рік, і з них кожна друга стає успішною. Маємо 200 партнерів, які уклали хоча б одну угоду протягом року. Середній чек клієнта, якого до GigaCloud приводять партнери, збільшився на 45%, при цьому партнерські виплати залишаються найбільшими на ринку ― на рівні 20% від клієнтського чека щомісяця.

Проєкти, для яких найчастіше обирали GigaCloud

За 2023 рік нам вдалося реалізувати понад 400 спільних з партнерами проєктів, виконавши попередньо узгоджений план. І серед них наша команда відзначила для себе такі особливості:

  • Проєкти стали складнішими та комплекснішими. До деяких угод залучено два чи навіть три партнери одночасно.
  • Є запит на впровадження українського ПЗ — кількість таких проєктів зросла майже удвічі за рік.
  • У тренді — побудова SaaS-рішень. Цьогоріч наші партнери побудували більше програм на базі нашої хмари, ніж за всі попередні роки існування партнерської програми.
  • Другий рік поспіль збільшується кількість проєктів для державного сектору та територіальних громад, стимулюючи цифрову трансформацію.
  • Рішення стають все більш відмовостійкими внаслідок створення гібридних хмар на базі хмар гіперскейлерів та GigaCloud.
  • Реалізується все більше соціальних та військових проєктів. Ми безкоштовно надаємо хмарну інфраструктуру для десятків таких ініціатив.

Своє.ІТ

Відбувся перший шоурум українського ПЗ «Своє.ІТ» — цей захід GigaCloud організував спільно з партнерами, які є розробниками українського софту. Він покликаний підштовхнути бізнес користуватися вітчизняними аналогами програм у тих сферах, де є засилля російського продукту: ПЗ для бухгалтерії, документообігу, CRM та ERP-системи, рішення для колцентрів та служб технічної підтримки тощо. Усього представили 30 таких програм від партнерів для понад 1700 відвідувачів події у Києві. 52 ЗМІ написали про подію, а загальне охоплення склало півтора мільйона людей.

«Своє.ІТ» дало потужний поштовх партнерській мережі: після проведення заходу кількість партнерських угод збільшилась на 30%.

Тисячі точок дотику

Маркетингу GigaCloud важливо підтримувати постійну партнерську комунікацію, тож у 2023 році додалися нові формати такої взаємодії. Зокрема цей відділ інтенсивніше був залучений до онбордингу нових партнерів та їхньої адаптації: команда провела 34 зустрічі-знайомства, де обговорила плани про спільні активності.

Продовжилося постійне інформування про спецпропозиції від партнерів: 47 746 листів було розіслано по базах GigaCloud. Через великий попит місця для розміщення в розсилках заброньовані на три-чотири місяці наперед.

Була проведена й робота з потенційними клієнтами партнерів: фахівці GigaCloud взяли участь у 33 зовнішніх подіях, де розповіли про переваги розміщення окремих програм у нашій хмарі.

Оптимізація продуктових рішень

З огляду на те, що бізнес наших клієнтів змінюється і потребує все складніших комплексних продуктів, а також, що за останні 2 роки багато користувачів вже мігрували у функціональнішу публічну хмару, було прийнято рішення про закриття сервісів S-Cloud та Cloud Mail Zimbra. 80% клієнтів цих сервісів обрали публічну хмару на базі OpenStack, тож ми провели міграцію у комфортний для них нічний час без втрати клієнтських даних.

Також ми впровадили Aria Operations у всіх кластерах публічної хмари для моніторингу коректності роботи, утилізації ресурсів та продуктивності інфраструктури. Цей продукт від VMware працює на базі штучного інтелекту, що дозволяє миттєво виявляти проблеми та економити компаніям мільйони доларів, передбачаючи можливі збої.
Ще у всіх кластерах впровадили додатковий функціонал для підвищення безпеки мережі – мікросегментацію на базі VMware NSX. Рішення дозволяє розділити мережу на дрібні сегменти та створити локальні правила ізолювання трафіку між ними.

Значна робота була проведена з впровадження мультиклауд функціоналу, а саме режиму multisite. Нове рішення дозволяє з однієї платформи відображення хмарних сервісів VMware Cloud Director керувати ресурсами віртуальних датацентрів на різних майданчиках.

У публічній хмарі на базі VMware з підтримкою відеокарт, GPU Cloud, відтепер доступні відеокарти NVIDIA A40 спеціально для програм з підтримкою штучного інтелекту. Наші клієнти вже використовують це рішення для аналітики відеоспостереження та телефонних розмов.

Усі ці рішення — додатковий бонус для клієнтів партнера, який допоможе розміщувати на наших хмарних потужностях ще більш складні проєкти.

Найкращі партнери 2023 року

На заході GigaCloud Partners Day також нагородили найкращих партнерів GigaCloud у 2023 році:

  • «Лідер проєктних продажів» ― компанія Clapkey LLC
  • «Лідер активних продажів» та «Виклик року» ― компанія IT-Enterprise
  • «Відкриття року» ― компанії VoIPTime, InBase, ISpro
  • «Маркетингові симпатії» ― компанії Дебет Плюс», Lionwood.software, CRMiUM
  • «Кількість залучених клієнтів» ― компанія «Дебет Плюс»
  • «Захмарний партнер» ― компанія TG.Consulting

Як працює партнерська програма GigaCloud — читайте за посиланням.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!