Бухоблік, CRM та пошта: яке ПЗ краще працює у хмарі

Навчання

Автор: GigaCloud

03.08.2023

Фахові програми, великі бази даних, складні обчислення — це все потребує потужних серверів. Однак не кожен бізнес може дозволити собі оплату обладнання, його розміщення й утримання, тож оптимальним рішенням на заміну є IaaS-сервіси, інфраструктура на базі хмари.

За даними Allied Market Research передбачається, що глобальний ринок цих послуг до 2030 року матиме річний приріст доходу у 25,3% — клієнти все більше обирають хмару.

Розповідаємо, які саме програми, необхідні для щоденної роботи бізнесу, можна розміщувати у хмарі за моделлю IaaS, а також які кейси з міграції цих програм у хмару є у провайдера GigaCloud:

Пошта

Поштові сервери у хмарі працюють швидше. До того ж більшість хмарних операторів надають готові рішення, що вже містять ліцензійне забезпечення, послуги з налаштування, можливість швидко збільшити кількість поштових адрес. Це економить час, адже систему відразу максимально підлаштують під клієнта, а за повноцінне налаштування пошти ви заплатите одним чеком хмарному оператору, без окремих сплат за ліцензії, ІТ-підтримку тощо.

На базі хмари може, наприклад, розміщуватися корпоративна пошта Zimbra, здатна підтримувати понад 5 тисяч поштових адрес компанії. Також у хмару можна перенести дані будь-яких поштових клієнтів — Thunderbird, The Bat!, Mailbird, Spike, eM Client, Mailspring тощо.

Ось які переваги роботи поштового клієнта у хмарі вже відзначають для себе компанії:

Royal Fruit Garden

У продуктовій компанії Royal Fruit Garden доступ до пошти став обмеженим упродовж блекаутів в листопаді 2022 року. Цей канал комунікації об’єднує головний офіс компанії, безпосереднє виробництво та окремі філії по Україні, тож є важливим в організації роботи.

Щоб і далі підтримувати зв’язок, пошту перевели у хмару через складні умови та потребу підлаштовуватися під графік відключень. Однак тепер усі працівники Royal Fruit Garden, а це понад 100 людей, мають стабільний доступ до пошти. Крім того, листи з великими вкладеннями відправляються швидше.

STRANS

Дистриб’ютор STRANS постійно комунікує з постачальниками з Європи та Азії виключно поштою, яка довгий час розміщувалася на власному сервері. Однак часто траплялися збої, через що команда не могла вчасно оплатити й отримати товар, а на адреси працівників приходило багато спаму, який важко було відфільтрувати власноруч.

Для оптимізації в STRANS перейшли на Zimbra у публічній хмарі GigaCloud. Містку базу даних листів з усіма файлами переносили поступово, одночасно підтримуючи стабільну роботу пошти, адже навіть кілька годин — вже критичний час для показників компанії. Внаслідок міграції тепер STRANS має відмовостійкий канал комунікації з автоматичним розпізнаванням небажаних листів, розгорнутими фільтрами та цілодобовою доступністю.

Під час масованих обстрілів енергоінфраструктури STRANS постачав в Україну
потужні генератори з-за кордону — потрібно було реагувати швидко,
постійно комунікуючи з постачальниками без затримок

CRM та ERP

CRM та ERP апріорі зручніше розгортати у хмарі, бо тоді у користувача більше переваг: краща захищеність даних та менший ризик втрати інформації; швидші обчислення та формування звітів. Ці системи дозволяють організувати робочі процеси та є необхідними для забезпечення стабільності бізнесу. Часто функції CRM та ERP поєднуються в одній програмі для економії часу на фіксацію робочих процесів — і тоді такий сервіс тим паче потребує хмарного розміщення, адже містить великий обсяг інформації й потребу постійно її оновлювати.

Серед популярних CRM/ERP систем, які можна розмістити на основі хмарі — SAP Business One, Terrasoft, Perfectum, Odoo, OneBox, NetHunt, SalesDrive, Zoho тощо. Ось декілька прикладів того, як вони можуть працювати на хмарній інфраструктурі:

КМДШ

На початку повномасштабного вторгнення Креативна міжнародна дитяча школа мігрувала з російського софту в українську Perfectum CRM, яку вирішили одразу налаштовувати та доопрацьовувати в публічній хмарі на OpenStack від GigaCloud. Як результат — КМДШ повністю відмовилася від фізичного сервера та працює у хмарі.

Завдяки CRM, яка тепер стабільно доступна 24/7, батьки мають можливість дізнатися чи їхні діти у безпеці — все завдяки прив’язаній до неї IP-телефонії. Зайти в систему можна навіть тоді, коли в самому закладі немає світла та зв’язку.

«Нові Продукти»

Для системності виробництва група компаній «Нові Продукти» обрала ERP-рішення з комплексною базою даних — SAP Business One з HANA. Впроваджувати систему вирішили на базі приватної хмари, щоб легко інтегрувати з іншими програмами та сервісами; зменшити затримку при доступі до IT-інфраструктури (навіть 37 мілісекунд затримки були критичними); забезпечити відмовостійкість.

Година простою IT-сервісів вартувала компанії понад 1 млн грн, тому перехід у надійну хмару став важливим рішенням. Фахівці GigaCloud допомогли компанії відразу отримати готовий до роботи сервіс без потреби встановлювати додаткове обладнання, а затримка при доступі до ІТ-інфраструктури склала лише 1 мілісекунду.

«Таблеточки»

Благодійний фонд «Таблеточки» мав потребу у систематизації всіх бізнес-процесів: від отримання запиту на допомогу онкохворим до контролю правильного режиму доставки й зберігання препаратів. Раніше ці процеси велися в бухгалтерській програмі, яка не дозволяла кільком працівникам працювати в ній одночасно, не оновлювалася належним чином та в цілому була вразливою до ризиків втрати даних.

Розмістивши ERP-систему SAP Business One у хмарі GigaCloud організація отримала багато переваг: можливість працювати з програмою з будь-якого місця, в будь-який час, не зважаючи на вимкнення електроенергії та інші форс-мажори; можливість робити бекапи даних; відмовостійкість та збереження баз даних фонду. І головне — фонд отримав змогу займатися своєю основною місією, не відволікаючись на підтримку IT-інфраструктури і передавши контроль над усіма ризиками хмарному оператору.

Коли йдеться про закупівлю медичного обладнання та медикаментів, які рятують життя,
затримки з ERP не повинні стати на заваді

Бухоблік

Бухгалтерські програми в хмарі дозволяють робити ключові звіти й фінансові прорахунки бізнесу 24/7. А ще вони доступні не лише з офісу, що дозволяє бухгалтерам оперативніше працювати з документацією й проводити оплати.

Серед них: «Дебет Плюс», IT-Enterprise, Dilovod. І ось чому краще перевести їх у хмару:

Syngenta

З початком масованих обстрілів росією критичної інфраструктури України, офіс філії швейцарської компанії Syngenta AG в Україні часто не мав електроенергії, а отже і доступу до програм з бухобліку. Щоб вчасно здати звіти, фахівці працювали понаднормово та приходили в офіс навіть на вихідних.

З грудня 2022 компанія розміщує фінансові програми у хмарі GigaCloud та відзначає для себе такі переваги: відмовостійкість, віддалений доступ, швидкість, співвідношення ціни та якості.

NAO

У працівників бондарної компанії NAO з початком повномасштабної війни виникла потреба у можливості працювати дистанційно, при цьому зберігаючи захист всіх даних. Перенісши бухгалтерські програми в публічну хмару GigaCloud, команда тепер може працювати з будь-якого куточка України й світу, підтримуючи виробництво. А хмарний оператор страхує бізнес від вірусів, кібератак та інших форс-мажорів.

M.E.Doc

M.E.Doc — система електронного документообігу, яку можна дуже швидко перенести у хмару за потреби. Зокрема, фахівці GigaCloud самостійно налаштовують всі процеси в програмі без додаткових витрат.

Так бізнес-звітність буде надійно захищена завдяки збереженню даних у хмарі, програма не буде давати збій, а користувачі зможуть працювати на будь-якому пристрої з будь-якої точки світу, де є доступ до інтернету.

Спеціалізовані програми

Насправді майже все програмне забезпечення можна перенести у хмару. Його перелік залежить від потреб кожного клієнта, під якого провайдери створюють персоналізовані рішення. Ось кілька історій того, як компанії мігрували у хмару спеціалізовані програми, які використовуються в їхній сфері:

balbek bureau

Архітектори balbek bureau використовують потужну програму ArchiCAD для проєктування архітектурно-будівельних моделей. Довгий час вона розміщувалася на власному сервері компанії в Києві, але з початком обстрілів росією інфраструктури України та відключень електроенергії бюро не встигало здавати проєкти вчасно.

З переходом у хмару компанія змогла організувати ефективну віддалену роботу архітекторів, швидко масштабувати ресурси за потреби та вчасно здавати проєкти для замовників в Україні та за кордоном.

«Європейська дорожньо-будівельна компанія»

Важливим для «Європейської дорожньо-будівельної компанії» є складання кошторису перед початком роботи. На будівництво або реконструкцію дорожнього покриття йдуть значні витрати, тож неправильні розрахунки на старті можуть поставити під загрозу увесь проєкт.

Для розрахунків використовують спеціалізоване ПЗ — і довгий час воно розміщувалося відразу на комп’ютерах кожного працівника, який з ним працював. Та з часом програма почала видавати помилки, особливо під час перенесення файлів з одного комп'ютера на інший.

Перехід на нове ПЗ та перенесення його у хмару стало ефективним рішенням для компанії. Відалений доступ скоротив час на роботу з документацією, а ефективність праці зросла, адже тепер немає помилок і збоїв, а працівники можуть працювати навіть віддалено.


Нагадаємо також, що хмарні рішення можуть вирішувати різноманітні завдання, від запуску нового проєкту, масштабування бізнесу і до захисту від форс-мажорів.

subscribe

Підписатись на новини

Залиште свій Email, и будьте завжди в курсі свіжих новин!